Liderul deputaţilor PSD, despre decizia CCR: O văd ca pe o victorie a Guvernului

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a declarat, miercuri, că decizia CCR conform căreia preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de numire a miniştrilor interimari reprezintă o victorie pentru Guvern.

173 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PSD, despre decizia CCR:  O văd ca pe o victorie a Guvernului

Liderul deputaţilor PSD, despre decizia CCR: O văd ca pe o victorie a Guvernului

Întrebat ce părere are despre decizia dată meircuri de Curtea Constituţională, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a răspuns: "Eu o văd ca pe o victorie a Guvernului, în sensul în care preşedintele României va fi nevoit să semneze decretele pentru înlocuirile miniştrilor interimari şi mai departe vedem ce se-ntâmplă".

Social-democratul a mai fost chestionat când ar fi momentul ca Guvernul să vină pentru votul din Parlament, acesta spunând că ar trebui aşteptată depunerea moţiunii de cenzură din partea Opoziţiei.

"Eu cred că mai înainte de toate trebuie să aşteptăm depunerea moţiunii de cenzură pe care cei din Opoziţie o tot propun în faţa tuturor însă niciodată nu o aduc şi pare că nu se înţeleg între dânşii nici măcar să strângă semnăturile pentru această moţiune. Întâi de toate vedem dacă sunt capabili sau dacă doresc să depună această moţiune de cenzură. Nu îmi mai pun problema dacă au şi şanse de reuşită. Normal toate lucrurile aceastea le vom discuta după această moţiune, care va cădea fără niciun dubiu", a explicat Simonic.

CCR a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de numire a miniştrilor interimari. Şeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, legat de refuzul propunerilor.

Klaus Iohannis a precizat că va lua deciziile după apariţia motivării deciziei CCR.

Taguri:
simonis,
ccr,
decizie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici