Liderul deputaţilor USR: Secţia de Anchetă ar trebui desfiinţată până la sfârşitul anului. E un moment prielnic

Liderul deputaţilor USR Stelian Ion a afirmat, vineri, la RFI, că Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie ar trebui desfiinţată până la sfârşitul anului, deoarece este un moment prielnic, în contextul rapoartelor GRECO şi MCV. El consideră că şi PSD ar putea susţine demersul.

153 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor USR: Secţia de Anchetă ar trebui desfiinţată până la sfârşitul anului. E un moment prielnic

Liderul deputaţilor USR: Secţia de Anchetă ar trebui desfiinţată până la sfârşitul anului. E un moment prielnic

„Până la sfârşitul anului, ar trebui desfiinţată această secţie (Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie - n.r). O prelungire scade şansele, pentru că e un moment prielnic. Şi cei din PSD au declarat că dacă magistraţii în majoritatea lor susţin desfiinţarea, vor merge şi ei pe desfiinţare, atunci ăsta este momentul cel mai potrivit pentru a ajunge la acest rezultat”, a afirmat liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, vineri, pentru RFI.

Stelian Ion consideră că un motiv bun pentru desfiinţarea SIIJ sunt şi rapoartele Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene, care au criticat strructura.

„Din punctul nostru de vedere, desfiinţarea Secţiei Speciale este singura variantă corectă în momentul de faţă şi este şi în acord cu solicitările organismelor internaţionale, mă refer la GRECO, mă refer la Comisia de la Veneţia, dar şi Comisia Europeană în cadrul raportului MCV, practic, au ajuns la aceeaşi concluzie”, a motivat deputatul.

Experţii Comisiei Europene au criticat, în raportul MCV, înfiinţarea Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iar în document este recomandat în mod explicit desfiinţarea acestei structuri.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri este înscris un memorandum cu tema „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ - n.r.) şi propuneri”, realizat de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
siij,
usr,
stelian

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici