Liderul PC către Băsescu: Cei cu limbaj de mahala câştigă Preşedinţia, după modelul ce l-aţi promovat

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că a fost "personal iritat" de întrebarea retorică a preşedintelui Băsescu despre ce cred liderii politici că vor câştiga dacă folosesc un limbaj de mahala, liderul conservator răspunzându-i şefului statului că aceştia vor câştiga Preşedinţiei.

26 afișări
Imaginea articolului Liderul PC către Băsescu: Cei cu limbaj de mahala câştigă Preşedinţia, după modelul ce l-aţi promovat

Liderul PC către Băsescu:Cei cu limbaj de mahala câştigă Preşedinţia, după modelul ce l-aţi promovat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"PC a păstrat întotdeauna o decenţă a dialogului şi am fost personal iritat de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu: ce cred liderii politici că vor câştiga dacă folosesc un limbaj de mahala. Eu îi răspund: vor câştiga Preşedinţia României pentru că acesta este modul de făcut politică promovat de Traian Băsescu, cu care a câştigat alegerile în 2004", a spus Constantin la Consiului Naţional al PC.

Liderul PC a spus că el nu este adeptul atacului personal şi a încercat să promoveze o altă politică - a dialogului, a raţionalului.

Potrivit lui Constantin, PC a decis să se alăture demersului de suspendare a lui Traian Băsescu pe motiv că acesta "nu mai reprezintă de mult românii".

"Traian Băsescu nu mai reprezintă de mult românii, nu mai prezintă soluţia de mediator al românilor", a adăugat Daniel Constantin.

El a criticat intenţia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu de a contracta un nou împrumut la FMI pentru a tempera mişcările sociale şi l-a întrebat pe şeful statului cine va plăti acest împrumut. "Îl întrebăm pe domnul Traian Băsescu: cine va plăti, domunule preşedinte, acest împrumut? Nu familia dumneavoastră, nu familia mea, ci toţi românii", a arătat liderul PC.

Daniel Constantin a prezentat principiile de guvernare ale conservatorilor, precizând că PC nu va accepta să intre la guvernare alături de alte partide care îl vor invita, dacă programul de guvernare nu va respecta în mare parte aceste principii.

El a spus că PC doreşte ca România să fie condusă de principii democratice, politicul să nu intervină în vieţile oamenilor, să înceapă modernizarea ţării. Potrivit lui Constantin, conservatorii doresc îmărţirea ţării pe regiuni după criterii administrative, nu etnice cum doreşte UDMR, localităţile să primească bani pe baza numărului de locuitori, şi nu pe criterii politice.

PC mai doreşte şi medicamente şi mâncare ieftină şi accesibilă tuturor cetăţenilor, a adăugat Constantin.

Vicepreşedintele PC Maria Grapini a prezentat soluţiile pentru IMM-uri, arătând că s-a săturat ca brandul de ţară să fie o frunză sub care se spune furt şi minciună. Ea a arătat că a pregătit un pachet legislativ care cuprinde şi modificarea legii achiziţiilor şi susţinerea producătorului român.

PC susţine punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, neimpozitarea pensiilor sub 1.000 lei, iar femeile să aibă posbilitatea să opteze dacă vor să se pensioneze la 60 de ani, a precizat secretarul executiv al PC, Dumitru Pelican.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici