Liderul PDL Iaşi Marius Spînu, destituit. El spune că decizia arată "victoria USL în PDL Iaşi"

Preşedintele filialei municipale Iaşi a PDL, Marius Spînu, a fost schimbat din funcţie, sâmbătă, de către conducerea organizaţiei judeţene, pe motiv că ar fi avut o activitate slabă, Spînu susţinând că destituirea sa şi a întregului Birou Permanent Local al PDL arată "victoria USL în PDL Iaşi".

918 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Iaşi Marius Spînu, destituit. El spune că decizia arată "victoria USL în PDL Iaşi"

Liderul PDL Iaşi Marius Spînu, destituit. El spune că decizia arată "victoria USL în PDL Iaşi" (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Liderul filialei judeţene Iaşi a PDL, Gabriel Surdu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că şeful filialei municipalei a PDL, Marius Spînu, a fost schimbat din funcţie, decizia fiind luată în şedinţa de sâmbătă a Biroului Permanent Judeţean al filialei.

În locul lui Spînu a fost desemnat deputatul PDL Petru Movilă.

Totodată, a fost destituit întregul Birou Permanent Local al PDL Iaşi, compus din aproximativ 25 de membri.

"Domnul Spînu nu a avut activitate deloc la municipiu. În plus, filiala a avut rezultate slabe şi la alegerile locale şi la cele parlamentare. Faţă de scrutinul anterior, PDL a pierdut şapte consilieri locali şi are cu patru parlamentari mai puţin", a afirmat Gabriel Surdu, liderul filialei judeţene Iaşi a PDL.

În replică, Marius Spînu a spus că nu a participat la şedinţa BPJ al PDL Iaşi întrucât nu a fost invitat, el calificând schimbarea sa din funcţie drept o decizie jalnică.

"Este o decizie jalnică. Şeful filialei judeţene n-a avut curajul să mă înfrunte direct, de asta nici nu am fost convocat. Tovarăşul Surdu a demonstrat că în cei 16 ani petrecuţi în PSD a învăţat multe lucruri. Este o nouă victorie a USL în PDL Iaşi", a declarat Marius Spînu.

El a mai spus că nu a decis încă dacă va contesta la centru decizia destituirii sale din funcţie.

"Mă gândesc dacă merită să contest. Oricum, din câte observ, partidul este sortit să nu aibă viaţă lungă", a precizat Marius Spînu.

El a adăugat că la alegerile parlamentare în municipiul Iaşi PDL a obţinut rezultate mai bune decât la alegerile locale, în timp ce în restul judeţului rezultatele la parlamentare au fost mai slabe decât cele de la scrutinul pentru primării.

Senatorul PDL de Iaşi Dumitru Oprea a spus că nu a vrut să participe la şedinţa BPJ de sâmbătă, motivând că mandatul actualei conduceri interimare a organizaţiei judeţene s-a încheiat în 9 decembrie.

"Ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru Spînu este una dintre marile fărădelegi care s-au întâmplat în filială. Nu cred că Biroul Permanent Naţional poate trece uşor peste această decizie", a afirmat senatorul Dumitru Oprea.

Marius Spînu a fost ales în urmă cu doi ani la conducerea filialei municipale Iaşi a PDL. El a fost deputat în perioada 2008-2012, iar la scrutinul de anul trecut a candidat fără succes pentru un nou mandat de deputat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici