Liderul PDL Sf. Gheorghe: Adunarea Aleşilor din Secuime nu reprezintă întreaga comunitate maghiară

Liderul PDL Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, consideră că Adunarea Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc este o manifestare politică, iar hotărârile adoptate nu au un efect juridic şi nu ar trebui cuantificate ca o cerere a întregii comunităţi maghiare.

31 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Sf. Gheorghe: Adunarea Aleşilor din Secuime nu reprezintă întreaga comunitate maghiară

Liderul PDL Sf. Gheorghe: Adunarea Aleşilor din Secuime nu reprezintă întreaga comunitate maghiară (Imagine:Haaz Sandor/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, a declarat, sâmbătă, în legătură cu Adunarea Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc desfăşurată în urmă cu o zi, că hotărârile adoptate la această manifestare nu au niciun efect juridic şi vor rămâne "pe plan emoţional".

"Este un nou 15 martie, deci asistăm la o nouă adunare, la o nouă listă, la o nouă manifestare de fuziune emoţională... Deci nu-i nimic nou sub soare", a subliniat Dan Manolăchescu.

Potrivit sursei citate, în ultimii 20 de ani, au fost mai multe liste cu revendicări din partea reprezentanţilor comunităţii maghiare şi o mare parte dintre ele s-au rezolvat.

De asemenea, liderul PDL Sfântu Gheorghe consideră că faptul că UDMR a lipsit de la această Adunare arată că este vorba de o manifestare politică şi că hotărârile adoptate nu reprezintă o cerere a întregii comunităţi maghiare.

"În afară de faptul că este emoţională, este şi una politică şi nu ar trebui cuantificată ca o cerere a întregii comunităţi maghiare", a afirmat Manolăchescu.

Aproximativ 300 de consilieri locali, judeţeni, primari şi viceprimari din Covasna, Harghita şi Mureş au participat, vineri după-amiază, la Sfântu Gheorghe, la a doua Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc. Majoritatea aleşilor locali prezenţi la evenimentul care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe au fost din partea PCM, dar erau şi reprezentanţi de la UDMR, independenţi şi Partidul Verde.

Participanţii au aprobat cele patru proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, între care cel privind statutul limbii maghiare în zonă, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare al Adunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici