Liderul PNL Bihor: Boc este un "nenorocit" care împiedică dreptul judeţului la dezvoltare

Liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, susţine că premierul Emil Boc este "un nenorocit" care "împiedică dreptul judeţului Bihor la dezvoltare", adăugând că "boierul Boc se face stăpân absolut peste toate proiectele Ardealului şi se foloseşte de ele doar în interesul său îngust".

30 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL Bihor: Boc este un "nenorocit" care împiedică dreptul judeţului la dezvoltare

Liderul PNL Bihor: Boc este un "nenorocit" care împiedică dreptul judeţului la dezvoltare (Imagine: Szilagy Lorand/Mediafax Foto)

Reacţia senatorului liberal survine la o zi după publicarea în Monitorul Oficial a unei Hotărâri de Guvern "pentru modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Inspectoratului de Stat în construcţii", act care prevede mutarea de la Oradea la Cluj-Napoca a sediului Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Nord-Vest.

"Toţi cei din Bihor suntem revoltaţi de modul în care înţelege domnul Boc patriotismul local. Apreciez că nu uită locurile unde a petrecut cei şapte ani de acasă, dar în orice există o limită a bunului-simţ. În momentul în care Boc încalcă dreptul la dezvoltare a judeţelor vecine cred că este prea mult", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Cornel Popa.

El a susţinut că mutarea sediului ITSC Nord-Vest se face "doar pentru că aceasta este dorinţa boierului de Cluj, care se pretinde a fi premierul întregii Românii".

Senatorul a afirmat că încă de anul trecut, când au apărut primele zvonuri despre mutarea sediului acestei instituţii de la Oradea la Cluj, i-a explicat premierului că în sediul de la Oradea s-au investit mulţi bani şi că activitatea personalului de aici nu a fost niciodată pusă sub semnul întrebării.

"Domnul Boc nu a reuşit nici atunci şi nu va putea să explice nici acum de ce este necesară mutarea Inspectoratului", a spus Cornel Popa.

Popa a adăugat că această mutare va însemna disponibilizarea unora dintre angajaţii de la Oradea, precum şi cheltuirea unor sume mari pentru amenajarea viitorului sediu de la Cluj.

"Sau tocmai acesta să fie trucul lui Boc? Noi posturi pentru oamenii de partid, noi lucrări pentru clientela clujeană? Ambiţie de politician disperat sau interese pecuniare dubioase? (...) Boierul Boc se face stăpân absolut peste toate proiectele Ardealului şi se foloseşte de ele doar în interesul său îngust, deoarece ştie că nu va mai fi multă vreme la putere şi vrea să se asigure că va mai fi ales măcar pe moşia de la Cluj, chiar dacă pentru a-i ieşi asta îşi bate joc de toate celelalte judeţe din Transilvania", a mai declarat senatorul PNL.

Cornel Popa mai susţine că "este evidentă încălcarea de către premierul Boc a principiului distribuţiei instituţiilor cu competenţe regionale şi a intereselor întregii Transilvanii, din dorinţa de a-şi ridica artificial popularitatea în judeţul Cluj".

"Clujul nu merită asemenea ruşine, iar Ardealul nu merită o asemenea jignire. (...) Mereu m-am străduit să nu îi aduc injurii şi de multe ori, când am văzut ce moară stricată de vorbe este şi ce decizii ia, mi-am muşcat limba. Dar nenorocitul acesta uită că şi bihorenii sunt plătitori de taxe şi impozite", a spus Cornel Popa.

În opinia acestuia, "izolarea" judeţului Bihor, judeţ în care nu s-a deschis nicio investiţie de când Emil Boc este premier, iar numeroase investiţii promovate până în 2008 au fost sistate, este "un fenomen care se datorează şi complicităţii parlamentarilor PDL Bihor, în frunte cu şeful organizaţiei judeţene, Petru Filip".

La ITSC Nord-Vest, care a fost înfiinţat în anul 2003, sunt 123 de angajaţi pentru toate cele şase judeţe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest: Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare şi Bistrita.

În Bihor, în locul Inspectoratului Teritorial va funcţiona o Direcţie Judeţeană de Control în Construcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici