Liderul PNL Covasna către Antal: La nivelul PNL se cunoaşte extraordinar de bine psihologia secuilor

Şeful PNL Covasna, Marius Obreja, îl asigură pe liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia problema USL în relaţia cu maghiarii este că nu are "un negociator", că la nivelul PNL se cunosc "extraordinar de bine" situaţia din judeţ, psihologia şi nevoile secuilor şi ale românilor.

505 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL Covasna către Antal: La nivelul PNL se cunoaşte extraordinar de bine psihologia secuilor

Antal Arpad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, i-a răspuns, astfel, marţi, într-o conferinţă de presă, liderului UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care afirmase că problema USL în relaţia cu maghiarii este că nu are "un negociator" care să poată vorbi cu liderii comunităţii "în limba" lor, adică să cunoască psihologia comunităţii.

Obreja a afirmat că ar vrea să îl asigure pe Antal Arpad că UDMR a avut nenumărate oferte de discuţii, de negociere din partea liderilor PNL şi a avut în permanenţă, la centru sau în teritoriu, oameni disponibili să discute despre problemele politice ale judeţului Covasna.

"Îi aduc aminte că am fost şi eu aici şi am fi putut discuta despre anumite lucruri, dar nu am avut nicio ofertă de a face acest lucru din partea dânşilor", a spus preşedintele PNL Covasna.

Potrivit acestuia, singura întâlnire la care a fost invitat a fost una festivă de sfârşit de an de la Consiliul Judeţean.

"Deci, nu vreau să îl aud pe domnul Antal vorbind de lipsă de negociatori din partea PNL. Mai mult, vreau să îl asigur că la nivelul PNL se cunosc extraordinar de bine situaţia din judeţul Covasna, psihologia şi nevoile secuilor, precum şi ale românilor din acest judeţ. Nu de oameni de dialog ducem lipsă, ci de lipsă de ofertă de dialog din partea UDMR. Îi asigur că atunci când noi vom ajunge la guvernare, şi UDMR în opoziţie, noi vom fi mai politicoşi", a spus Obreja.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirma că problema USL în relaţia cu maghiarii e că nu are "un negociator" care să poată vorbi cu liderii comunităţii "în limba" lor, adică să cunoască psihologia comunităţii, în timp ce în PDL există Vasile Blaga sau Elena Udrea cu care se poate vorbi.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declara, joia trecută, într-o conferinţă de presă, că problema USL în ceea ce priveşte relaţia cu comunitatea maghiară constă în faptul că, în prezent, nici PSD, nici PNL nu au oameni care să poată să comunice cu aceasta.

"Eu cred că problema USL faţă de comunitatea maghiară constă, în primul şi în primul rând, în faptul că nu au un negociator care poate să vorbească cu liderii acestei comunităţi pe limba noastră, nu în sensul de a vorbi în limba maghiară, ci în sensul de a cunoaşte psihologia comunităţii maghiare şi a UDMR", afirma Antal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici