Liderul PSD în PE: I-am transmis lui Severin pe toate căile să demisioneze, pe el nu l-am găsit

Europarlamentarul Cătălin Ivan, şeful Delegaţiei PSD din PE, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că i-a transmis lui Adrian Severin "pe toate căile posibile" să demisioneze, el spunând însă că nu s-a întâlnit cu acesta deoarece nu l-a găsit.

19 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD în PE: I-am transmis lui Severin pe toate căile să demisioneze, pe el nu l-am găsit

Liderul PSD în PE: I-am transmis lui Severin pe toate căile să demisioneze, pe el nu l-am găsit (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Poziţia noastră este similară, evident, cu cea a grupului şi a partidului. Nu există altă variantă decât demisia domnului Severin. Este o situaţie regretabilă cea în care se află domnul Severin, dar nu există alt vinovat decât Adrian Severin", a spus el.

Cătălin Ivan a precizat că membrii delegaţiei PSD din PE s-au sfătuit şi luni şi marţi pentru găsirea celei mai bune soluţii, concluzia fiind că demisia lui Adrian Severin este unica variantă.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Severin şi i-a cerut personal demisia, în calitate de şef de delegaţie, Cătălin Ivan a răspuns: "I-am transmis mesajul pe toate căile. Personal nu l-am găsit. Dar nici mesajul nu era unul personal, l-a exprimat şi domnul Ponta, şi domnul Schulz".

"Adrian Severin ocupă un loc al PSD care trebuie eliberat, pentru că nu îi aparţine", a mai spus Ivan.

"Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European", se arată într-o declaraţie a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Serviciul de presă al Biroului S&D a remis agenţiei MEDIAFAX textul integral al deciziei adoptate în şedinţa de marţi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid şi din Parlamentul European, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspiraţii, ci a propriilor sale erori.

Ponta a precizat că, dacă Adrian Severin nu înţelege să iniţieze aceste demersuri, chiar el va declanşa procedurile în acest sens.

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a convenit cu Martin Schulz să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

Adrian Severin a spus că înţelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul şi de electoratul său". El a precizat că din acest motiv i-a transmis lui Martin Schulz, liderul socialiştilor din PE, că se retrage din acest grup până la finalizarea tuturor investigaţiilor care îl vizează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici