Liderul senatorilor PDL, despre Legea asistenţei sociale: După perversiuni, nu putem să-i dăm drumul fată mare

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a susţinut, în Biroul Permanent al Senatului, că Legea asistenţei sociale trebuie să fie lăsată să treacă de această Cameră prin adoptare tacită pentru că, după ce a fost tratată "cu pervesiuni", nu se poate să i se dea drumul "fată mare prin piaţă".

197 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor PDL, despre Legea asistenţei sociale: După perversiuni, nu putem să-i dăm drumul fată mare

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Conform stenogramei şedinţei de luni a Biroului permanent al Senatului, Cristian Rădulescu a propus ca această lege să fie trecută pe ultimul loc în ordinea de zi a şedinţei de plen, tocmai pentru ca acest proiect să nu poată fi dezbătut şi votat în timpul programului de lucru.

"În sesiunea trecută s-a promis că o rezolvăm în două săptămâni, în sesiunea aceasta au trecut două luni, a fost prezentată de către ministrul de profil de nu mai puţin de opt ori aici şi am blocat activitatea Senatului nedorind să adoptăm această lege, iar acum, când i se apropie termenul de adoptare tacită, spunem că vrem totuşi s-o adoptăm. Adică, după ce am tratat-o, pardon, cu perversiuni, acum zicem că totuşi vrem s-o facem... să-i dăm drumul fată mare prin piaţă", a spus liderul senatorilor PDL.

Propunerea lui Cristian Rădulescu a generat o dezbatere aprinsă în Biroul Permanent al Senatului. Reprezentanţii PNL şi PSD au susţinut că nu este necesar ca legea să treacă tacit şi că vor asigura cvorumul pentru dezbaterea proiectului, însă vor vota împotrivă.

În replică, Rădulescu a spus că, de fapt, dacă se ajunge la dezbaterea legii, doar se va face "spectacol" şi că mai bine proiectul este adoptat tacit şi trimis la Cameră în forma venită de la Guvern.

În final, propunerea liderului senatorilor PDL a fost aprobată.

Legea asistenţei sociale a fost adoptată tacit de Senat pe 3 noiembrie, în varianta Executivului, în condiţiile în care şedinţa de luni a acestei Camere, ultima înainte de acest termen, a fost suspendată din lipsă de cvorum fără ca proiectul să fie dezbătut, pentru că senatorii PDL au părăsit plenul.

Proiectul primise, iniţial, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru muncă şi a Comisiei pentru drepturile omului.

Actul normativ are caracter organic şi urmează să intre în dezbaterea Camerei, for decizional.

Dezbaterile la proiectul legii asistenţei sociale au fost blocate mai multe săptămâni în Senat. Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ÎCCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici