Liderul UDMR Bihor: Nu am fost certaţi pentru protocolul încheiat cu USL în judeţ

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a declarat că reprezentanţii organizaţiei judeţene a formaţiunii nu au fost "certaţi" pentru încheierea protocolului de colaborare în plan local cu USL, afirmând că este "convins" că şi în alte judeţe organizaţiile UDMR "vor urma acelaşi drum".

45 afișări
Imaginea articolului Liderul UDMR Bihor: Nu am fost certaţi pentru protocolul încheiat cu USL în judeţ

Liderul UDMR Bihor: Nu am fost certaţi pentru protocolul încheiat cu USL în judeţ (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Noi nu am fost certaţi de nimeni. Fiecare organizaţie a UDMR din fiecare judeţ are autonomie şi este oarecum independentă. UDMR nu este un partid şi asta nu se prea înţelege de mass-media română, ci o uniune de organizaţii care poate să aibă alte dorinţe decât la centru. Noi sperăm că acest drum va fi urmat şi de alţii şi până la urmă de tot UDMR. Eu cred acest lucru", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss.

Întrebat dacă va respecta o eventuală hotărâre a conducerii centrale de a renunţa la colaborarea oficializată, joi, cu USL în Bihor, Kiss a spus că în cazul în care Uniunea va lua o astfel de decizie, aceasta va fi respectată.

"Eu cred că dacă UDMR central va lua o altfel de decizie, vom respecta acea decizie, dar niciodată nu a luat UDMR central o decizie împotriva organizaţiilor sale (...) Sigur că am vrea ca ceea ce facem noi în Bihor să fie general", a spus Kiss.

Alexandru Kiss a spus că UDMR Bihor a încheiat protocolul de colaborare cu USL în plan local în baza unei alianţe pe care organizaţia pe care o reprezintă o are de cinci ani cu PNL Bihor şi care a fost extinsă şi cu partenerii liberalilor după structurarea USL.

"Noi şi până acum am fost în coaliţie cu opoziţia, cu aşa-zisa opoziţie din Bihor. Această opoziţie s-a unit, PNL cu PSD şi PC, şi era normal să lărgim această alianţă cu ei", a explicat Kiss.

Întrebat dacă tendinţa de cooperare în plan local cu USL va fi urmată şi de alte organizaţii judeţene ale UDMR, Kiss a afirmat că este "convins" de acest lucru.

"Bineînţeles că acest gest al nostru sună altfel şi sună interesant pe plan central, dar sunt şi alte judeţe care au alte coaliţii, cum sunt Satu Mare şi Sălaj. Ele nu au făcut până acum protocoale (cu USL - n.r.), poate ca să nu fie înainte de Congres, sau nu ştiu din ce motiv nu au făcut până acum. Dar sunt convins că o să facă", a spus Kiss.

În judeţul Bihor, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, Alexandru Kiss, şi liderii USL din judeţ au semnat, joi, un protocol de colaborare cu o valabilitate până în anul 2016, prin care se obligă să formeze majorităţi în toate consiliile locale din judeţ şi să susţină în plan naţional parteneriatul început la Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici