Liderul UDMR critică OUG anunţată de Toader: Nu cred că o greşeală mare se poate repara printr-o alta

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, anunţată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, că o greşeală nu o poate repara pe alta, iar intenţia acestuia nu este bine argumentată.

1110 afișări
Imaginea articolului Liderul UDMR critică OUG anunţată de Toader: Nu cred că o greşeală mare se poate repara printr-o alta

Kelemen, despre OUG anunţată de Toader: Nu cred că o greşeală mare se poate repara printr-o alta

"Eu am spus că nu ar trebui să ne ocupăm noi de aşa ceva, aici trebuie lăsată justiţia, avocaţii să facă recurs dacă e cazul, nu ştiu amănunte.

Eu nu ştiu cum va arăta, dar nu cred că o greşeală mare se poate repara printr-o altă greşeală. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat cu completele de cinci şi multe, multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poţi să faci în aşa fel încât să greşeşti din nou", a declarat Kelemen Hunor, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că CCR a dat deja soluţia prin care avocaţii sau procurorii se pot adresa justiţiei pentru a vedea unde au fost greşeli.

"Nu ştiu ce vor guvernanţi nu am discutat cu ei. Eu m-am pronunţat şi legat de amnistie, am spus că nu este cazul şi aici cred că trebuie găsită acea soluţie şi cred că Curtea Constituţională a dat acea soluţie prin care avocaţii, eventual procurorii pe partea cealaltă unde au fost achitări se pot adresa justiţiei şi se poate vedea dacă au fost greşeli sau nu au fost greşeli la un moment dat, dar eu nu înţeleg ce vor să facă, simplu, cu această ordonanţă de urgenţă.

Până când nu vedem textul, intenţia anunţată de ministrul Justiţiei nu mi s-a părut extrem de bine argumentată şi mai ales nu mi se pare că se va repara ceva", a completat liderul Uniunii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că încă nu i-a propus premierului Viorica Dăncilă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar că o va face, probabil "în termen scurt".

La rândul ei, Viorica Dăncilă a declarat că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici