Liderul USR PLUS, după audierile de la DLAF: A fost un dialog civilizat. Procedural, trebuia să existe

  • Vicepremierul Dan Barna a fost audiat, joi, la DLAF.
  • La ieşire, liderul USR PLUS a spus că dialogul a fost civilizat şi a avut ocazia să clarifice anumite lucruri.
  • Dan Barna a primit asigurarea că nu va mai fi cazul unei noi invitaţii.
361 afișări
Imaginea articolului Liderul USR PLUS, după audierile de la DLAF: A fost un dialog civilizat. Procedural, trebuia să existe

„Am solicitat întâlnirea de peste doi ani, din 2019, din campania electorală, când, în urma acelui articol, a fost o autosesizare a DLAF-ului. Când am primit invitaţia m-am bucurat că, în sfârşit, aveam ocazia să clarific anumite lucruri care erau neclare. A fost un dialog civilizat, un dialog de câteva zeci de minute. Au fost întrebări destul de banale, legate de trei formulare de participanţi la proiect, dacă semnătura era a mea sau nu şi am clarificat de ce nu eram într-o situaţie de conflict de interese în ceea ce însemnau angajaţii de la acea croitorie de la Sibiu, unde a fost şi sora mea printre angajaţi”, a spus Dan Barna după audierile de la DLAF.

CITEŞTE AICI: Dan Barna a fost chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

El se declară optimist în privinţa termenului de soluţionare a dosarului de la DLAF.

„Sunt optimist că vom ajungem într-un termen, sper eu, scurt şi nu vom aşteptaîncă doi ani pentru a închide această povestepentru care am consumat elergie, eu şi colegii din USR PLUS. Nu a fost nicio concluzie, inspectorii şi-au notat ce am spus, au zis că nu au niciun fel de probleme, iar lucrurile sunt clare. Procedural, era necesar să existe şi acest interviu al meu. Din ce mi-au spus, nu mai e cazul de o nouă invitaţie”, a conchis Barna.

Rise Project a publicat, în 2019, un articol în care acuza firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

În replică, Dan Barna a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El menţiona că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici