LISTA miniştrilor interimari

Premierul Ponta a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape şi Păduri, Doina Pană-Muncă, Costoiu-Cultură, Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

4303 afișări
Imaginea articolului LISTA miniştrilor interimari

LISTA miniştrilor interimari

Lista a fost stabilită de premierul Ponta şi agreată de preşedintele Traian Băsescu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ponta a anunţat anterior că, după ruperea USL, va numi miniştri interimari, dintre miniştrii PSD, pe locurile vacantate de PNL.

Informaţiile au fost confirmate de Guvern, printr-un comunicat, în care se arată că, miercuri dimineaţa, premierul Victor Ponta a transmis preşedintelui demisiile miniştrilor Eugen Nicolăescu (Sănătate), Mariana Câmpeanu (Muncă), Ramona Mănescu (Transporturi), Gigel Ştirbu (Cultură), Mihai Voicu (Relaţia cu Parlamentul), Cristian David (Românii de Pretutindeni), Lucia Varga (Ape, păduri şi piscicultură), pentru emiterea decretelor preziden'iale prin care să se constate că posturile sunt vacante.

În comunicat se mai arată că, în aceste condiţii şi aplicând legislaţia în domeniu, premierul a solicitat preşedintelui emiterea decretelor prezidenţiale pentru numirea miniştrilor interimari:

  • Nicolae Bănicioiu, ministru al Tineretului şi Sportului, să fie numit în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii,

  • Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social - interimar la Muncă,

  • Dan Şova, ministru delegat pentru Infrastructură şi Investiţii - interimar la Transporturi,

  • Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru Cercetare - interimar la Cultură,

  • Rovana Plumb, ministrul Mediului - interimar pentru Ape, Păduri şi Piscicultură,

  • Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei - interimar pentru Relaţia cu Parlamentul,

  • Titus Corlăţean, ministru de Externe - interimar pentru Românii de Pretutindeni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici