Lista UDMR pentru PE, deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu/ Kelemen: PCM şi PPMT să vină cu candidaţi pe lista UDMR

Lista UDMR pentru alegerile la Parlamentul European este deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu, urmat de preşedintele FUEN, Vincze Lorant. Celălalt actual europarlamentar Sogor Csaba ocupă doar locul cinci, decizia fiind luată de Consiliul Permanent al Uniunii.

198 afișări
Imaginea articolului Lista UDMR pentru PE, deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu/ Kelemen: PCM şi PPMT să vină cu candidaţi pe lista UDMR

Lista UDMR pentru PE, deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu/ Kelemen: PCM şi PPMT să vină cu candidaţi pe lista UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Consiliului Permanent al Uniunii, că lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie.

„Consiliul Permanent al UDMR, format din 33 de membri, a decis ordinea candidaţilor pe primele cinci poziţii pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba. Votul a fost secret, analiza fiind una echilibrată. Cei cinci candidaţi sunt bine pregătiţi, cu o experienţă politică serioasă. Vom avea o reprezentare puternică şi proporţională în PE şi vom da o forţă în plus fracţiunii maghiare din PPE. Winkler Iuliu are o experienţă în zona economică, de comerţ, dar şi de politică externă, ia Vincze Lorant a fost unul dintre cei care au contribuit la succesul Iniţiativei Cetăţeneşti MinoritySafePack. Contăm pe două locuri eligibile. Lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie, la Oradea”, a spus Kelemen.

La 1 februarie, cei cinci candidaţi principali ai UDMR şi-au depus dosarele pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declara atunci, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea va depune listă completă de candidaţi, de 43 de persoane, completarea acesteia urmând să fie făcută după 1 martie.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba.

Alegerile pentru PE vor avea loc în 26 mai 2019.

Kelemen: PCM şi PPMT să vină cu candidaţi pe lista UDMR pentru PE

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, face apel la PCM şi PMMT să vină cu candidaţi pe lista Uniunii pentru PE, motivând că astfel se susţine cauza maghiară şi se transmite un mesaj de colaborare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că în urma colaborării cu PCM, începută în 2014, această formaţiune maghiară a obţinut mai multe funcţii de primari şi consilieri decât înainte şi a trimis în Parlament doi deputaţi.

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu PCM, unde vom continua discuţiile noastre şi noi propunem o colaborare, aşa cum am propus în 2014, iar aceasta a avut rezultate semnficative pentru maghiarii din România. PCM a obţinut mai multe funcţii de primari şi consilieri decât înainte şi a ajuns în Parlament cu doi deputaţi. Noi suntem extrem de interesaţi să continuăm colaborarea cu PCM. Cu celălalt partid, PPMT, noi avem intenţii de a colabora, să începem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastră este să vină alături de noi pentru cauza maghiară, să vină pe listele noastre şi dacă începem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, această colaborare poate fi adâncită. Până acum cu PPMT colaborarea noastră nu a fost una pragmatică, concretă, eu zic că este un moment foarte bun să vină alături de noi şi să sprijine această listă, să vină şi cu candidaţi pe această listă, nu este nicio ruşine să susţii cauza comună, cauza maghiară”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, nu se poate vorbi despre o listă în sensul unei coaliţii de alegeri, deoarece acest lucru ar însemna ca UDMR să renunţe, după 30 de ani, la identitatea sa politică.

„Ar fi un non-sens, dar credem că o colaborare strategică permanentă ar fi în regulă, puternică ca şi mesaj, pe lista UDMR să vină şi alţi candidaţi. Nu este nicio incompatibilitate, nu suntem partid politic, de aceea pe lista noastră putem accepta şi membri altor parttide. Aşa se poate transmite mesaj de colaborare, de uniune cum am făcut şi în anii precedenţi”, a mai spus liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici