Lista viitorilor europarlamentari ai României: Câţi eurodeputaţi va trimite fiecare partid din România în noul Parlament European

Primele date privind votul de la Europarlamentare ne aduce şi o primă proiecţie a locurilor în noul Parlament European pe care partidele din România le vor avea.

Urmărește
8997 afișări
Imaginea articolului Lista viitorilor europarlamentari ai României: Câţi eurodeputaţi va trimite fiecare partid din România în noul Parlament European

Lista viitorilor europarlamentari ai României: Câţi eurodeputaţi va trimite fiecare partid din România în noul Parlament European

Câte locuri în Parlamentul European va avea fiecare partid ce trece pragul 

De menţionat este că unii politicieni de pe liste se pot retrage şi astfel locul lor va fi luat de următorul nume de pe lista lărgită.

Conform datelor Exit POLL, alianţa PSD-PNL a obţinut 53%, iar la redistribuire procentul ar putea creşte. Astfel Alianţa va trimite între 16 şi 18 eurodeputaţi în noua legislatură europeană.
 
1. Mihai Tudose - PSD
 
2. Rareş Bogdan - PNL
 
3. Gabriela Firea - PSD
 
4. Dan Motreanu - PNL
 
5. Claudiu Iulian Manda - PSD
 
6. Adina Vălean - PNL
 
7. Victor Negrescu - PSD
 
8. Vasile Dîncu - PSD
 
9. Daniel Buda - PNL
 
10. Maria Grapini - PSD
 
11. Gheorghe Cârciu - PSD
 
12. Siegfried Mureşan - PNL
 
13. Adrian Dragoş Benea - PSD
 
14. Mircea Hava - PNL
 
15. Dan Nica - PSD
 
16. Gheorghe Falcă - PNL
 
Ar putea intra la redistribuire să intre şi:
 
17. Ştefan Muşoiu - PSD
 
18. Roxana Mînzatu - PSD
 
AUR ar putea avea 5 europarlamentari
 
Conform rezultatelor provizorii, AUR a obţinut 15% la alegerile europarlamentare, ceea ce le-ar conferă 5 europarlamentari sau 6, după redistribuire în funcţie de câte voturi vor fi redistribuite.
 
1 Cristian-Vasile Terheş
2 Claudiu-Richard Târziu
3 Gheorghe Piperea
4 Maria-Georgiana Teodorescu
5 Adrian-George Axinia
 
Ar putea intra după redistribuire
 
6. Şerban-Dimitrie Sturdza
 
ADU va avea maxim 4 europarlamentari
 
Alianţa Dreapta Unită a obţinut 11%, ceea ce le-ar permite să trimită în Parlamentul European 3 sau 4 europarlamentari, în funcţie de redistribuire.
 
1. Dan Barna (USR)
2.Vlad Voiculescu (USR)
3.Eugen Tomac (PMP)
 
Ar putea intra la redistribuire
4.Vlad-Marius Botoş (USR)
 
UDMR are 5% şi va trimite 2 europarlamentari
 
Iuliu Winkler
Lorant-Gyorgy Vincze
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici