Miting PSD de amploare | Dragnea: Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi/ Dăncilă: La Sibiu am văzut poze. Noi scriem aici declaraţia/ Protestatarii au aruncat cu hârtie igienică | FOTO, VIDEO

PSD a organizat un miting de amploare la Galaţi, înaintea căruia Liviu Dragnea, alături de mai mulţi miniştrii, au făcut o baie de mulţime. Sunt prezenţi câteva mii de susţinători, în timp ce câteva sute de persoane protestează în faţa Palatului de Justiţie.

8698 afișări
Imaginea articolului Miting PSD de amploare | Dragnea: Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi/ Dăncilă: La Sibiu am văzut poze. Noi scriem aici declaraţia/ Protestatarii au aruncat cu hârtie igienică | FOTO, VIDEO

LIVE Miting PSD de amploare la Galaţi: Liviu Dragnea, baie de mulţime/ Susţinători ai PSD, huiduiţi de protestatari. S-a aruncat cu hârtie igienică

Dragnea, despre protestatari: Oriunde mergem în ţară e un grup de bătăuşi care umblă după noi/ Iohannis şi ai lui vor să conducă România cu bâte

Liviu Dragnea spune că asupra protestatarilor din Galaţi au fost găsite „pietre şi bâte”, afirmând că oriunde merge PSD în ţară este „un grup de bătăuşi” care umblă după reprezentanţii partidului. „Iohannis şi ai lui vor să conducă România cu bâte”, afirmă Dragnea. 

Referindu-se la progresele făcute în ultimii ani, Dragnea a spus că viaţa în zonele rurale şi în micile oraşe a început să se schimbe, oamenii având acces la drumuri, apă şi canalizare.

„Sunt lucruri pe care trebuiau să le facă alţii înainte. Dar ce au făcut ei? Ură, venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem noi în ţară e un grup de bătăuşi care umblă după noi. Aseară aici la Galaţi au găsit la ei bolovani, pietre şi bâte. Iohannis şi ai lui vor să conducă România cu bâte. Nu avem noi curajul să păstrăm guvernarea şi să câştigăm alegerile care vin”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD are obligaţia de a nu lăsa ţara „pe mâna unor vânzători”.

„Nu se mai feresc, spun direct că vor să taie pensiile şi salariile. Pentru că ei vor ca România să fie în continuare o naţiune plină de divizare, ură şi frustrări”, a susţinut liderul social-democrat la Galaţi.

La mitingul PSD de la Galaţi au fost prezenţi Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, europarlamentarul Dan Nica, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb, Carmen Avram, Lia Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu, ministrul Radu Oprea.

Dragnea despre lideri europeni: Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre

Liviu Dragnea spune că liderii europeni sunt supăraţi pentru că, după majorarea salariilor în România, oamenii încep să „nu mai accepte salarii de mizerie” din străinătate şi să vină acasă. „Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, afirmă Dragnea.

Referindu-se la unele declaraţii făcute la Sibiu de premierul Olandei şi de preşedintele Franţei, Dragnea i-a întrebat pe participanţii la mitingul de la Galaţi de ce cred că sunt supăraţi liderii europeni.

„S-au mărit salariile la medici. Ei au grijă de sănătăatea noastră şi a acestei ţări. Prea mulţi ani medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor, pentru că acest stat nu s-a îngrijit să le plătească salarii decente. De ce mai sunt supăraţi? Pentru că salariile mărite în România îi fac pe românii care lucrează în afară să nu mai accepte salarii de mizerie şi încep să vină acasă. Sunt supăraţi pentru că forţa de muncă harnică şi calificată începe să plece de la ei. Sunt supăraţi poate pentru că renovăm şi construim şcoli, modernizăm educaţia şi românii au şansa să fie mai educaţi şi o să intre în competiţie cu ai lor. Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a spus Dragnea.

Dragnea: Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi

Liviu Dragnea a lansat la mitingul de la Galaţi un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că „a furat şi Ziua Europei”. Iohannis a profitat de faptul că „a fost singur” şi a atacat România, Guvernul, democraţia şi justiţia, a susţinut Dragnea.

„Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi, fiindcă suntem europeni şi la Galaţi şi la Brăila, Tulcea, Iaşi, şi în Muntenia şi în Oltenia, în Banat, Transivania şi în toată ţara, pentru că noi suntem români, europeni în toată ţara. Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele 6 case furate de Iohannis la Sibiu”, a afirmat la mitingul de la Galaţi liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a spus despre preşedintele Klaus Iohannis că „a ţinut să reprezinte România doar el singur”.

”Aşa cum a furat casele, a furat şi Ziua Europei. (...) Am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Sunt sigur că a mai cerut acolo o sancţiune pentru România. Nu l-am auzit bătându-se pentru România, pentru interesele noastre. A profitat de faptul că a fost singur şi a atacat România, Guvernul, democraţia, justiţia, tot ceea ce e mai bun în această ţară”, a declarat Dragnea.

De asemenea, liderul social-democrat s-a referit la unele declaraţii făcute la Sibiu de premierul Olandei şi de preşedintele Franţei.

„L-aţi auzit pe premierul Olandei cum a venit să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar au fost spălate miliarde euro? Şi băncile ce au făcut? Au negociat cu procurorii. Ăsta este stat de drept. Sau supărarea vine că nu am vrut să le vindem Portul Constanţa. Preşedintele Franţei spunea că e îngrijorat. Şi eu sunt îngrijorat că mii de români sunt bătuţi pe străzile din Paris. De ce credeţi că preşedintele României nu i-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe preşedintele Franţei? Pentru că este slugă, pentru că mai vrea un mandat şi să scape pentru casele furate. De asemenea, de ce credeţi că sunt supăraţi aceşti oameni? Hai să ne gândim. În doi ani de zile am obţinut producţii record în Europa. Le convine? Nu le convine”, a spus Dragnea.

Dăncilă: La Sibiu am văzut poze. Noi scriem aici declaraţia de la Galaţi

Premierul Viorica Dăncilă a spus la Galaţi că la summit-ul de la Sibiu a văzut poze, întrebându-se: „Cum ne regăsim noi în declaraţia de la Sibiu, cum sunt reprezentate dorinţele şi interesele românilor?”. Dăncilă a anunţat „declaraţia de la Galaţi”.

„Am cerut preşedintelui României ca la summit-ul de la Sibiu să ceară ridicarea MCV, intrarea în Schengen, pentru ca noi românii să stăm la masa deciziilor. Nu am văzut acest lucru. Am văzut doar poze. Cum ne regăsim noi în declaraţia de la Sibiu, cum sunt reprezentate dorinţele şi interesele românilor?”, a spus pe scena mitingului de la Galaţi premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a anunţat „declaraţia de la Galaţi”, în care „vom susţine cu tărie că nu mai acceptăm niciodată ca pensiile şi salariile să fie tăiate, că nu mai acceptăm niciodată ca spitalele să se închidă, că nu mai acceptăm niciodată ura şi dezbinarea, că vrem o Românie unită, că vrem ca noi cetăţenii să ne creionăm propriul destin. Noi, Guvernul, am urmărit fiecare punct din programul de guvernare, pentru că fiecare punct e pliat pe ceea ce vă doriţi. Noi venim cu proiecte, realizări, alţii vin cu jigniri, ură şi ţipete. Acest lucru arată că atunci când nu ai proiecte vii şi ţipi, jigneşti, dar românii nu vor acest lucru. Românii sunt oameni paşnici, îşi iubesc ţara”.

În cadrul aceluiaşi discurs, Dăncilă a spus că se bucură să vadă pancarte „unde este tăiat PNL”.

Rovana Plumb: PSD niciodată nu va desfiinţa salariul minim pe economie

Rovana Plumb, care deschide lista PSD la europarlamentare, a declarat, sâmbătă la Galaţi, că PSD nu va desfiinţa niciodată salariul minim pe economie, aşa cum intenţionează să facă PNL şi USR.

„Asta e forţa PSD, voi sunteţi forţa PSD. Datorită vouă şi a milioane de români PSD a avut forţa şi priceperea de a aduce România în NATO. Datorită vouă PSD a avut forţa şi inteligenţa să ducă România în UE. Datorită vouă România a intrat pe un parcurs european ireversibil. PSD. Noi suntem România. PSD reprezintă cel mai bine interesele României, oriunde, în Europa şi în lume. PSD are cel mai bun program de guvernare din ultimii 30 de ani şi asta datorită unui lider cu viziune, un om care îşi iubeşte ţara, Liviu Dragnea preşedintele PSD”, a afirmat Rovana Plumb, la mitingul PSD de la Galaţi.

Ea a spus că PSD a venit în faţa românilor cu fapte, nu cu violenţă şi atacuri precum PNL şi USR.

„Am venit în faţa dvs cu fapte, nu cum face PNL şi USR, cu atacuri, cu violenţă, cu denigrare a României, cu minciuni. Noi după doi ani de guvernare, cu preşedintele Liviu Dragnea am pus România pe primul loc în Europa la creştere economică. Cu Liviu Dragnea România a redevenit grânarul Europei. România a ajuns în media europeană la absorbţia de fonduri europene. PSD a realizat cea mai mare majorare de creştere şi salarii din istoria recentă a României şi nu ne vom opri aici pentru că vrem ca toţi românii să aibă salarii europene şi asta fac Liviu Dragnea şi PSD, prin programul de guvernare. Asigurăm alinierea salariilor la cele europene. PSD niciodată nu va desfiinţa salariul minim pe economie, aşa cum vor să facă PNL şi USR. PNL şi USR, singurii europarlamentari care au votat împotriva propriei ţări. Din cauza lor România nu e tratată egal la nivelul UE”, a conchis Plumb.

Dan Nica: De multe ori în PE am fost trist. Mi-e ruşine cu un preşedinte precum Klaus Iohannis

Eurodeputatul Dan Nica a declarat că îi este ruşine cu un preşedinte precum Klaus Iohannis din cauza faptului că nu a ridicat problema Spaţiului Schengen la Summitul de la Sibiu, chestiune din cauza căreia suferă 5 milioane de români.

„De prea multe ori în PE am fost trist, m-am simţit umilit, aşa cum v-aţi simţit şi voi, când Cristian Preda şi Monica Macovei vorbeau rău de România. Spuneau numai minciuni. Ei au fost cei care s-au opus când era vorba de dublul standard. Ei nu s-au opus să luaţi produse alimentare, farmaceutice de proastă calitate şi mai ales au vrut să fie dublu standard în justiţie. Am fost trist când am văzut Summitul de la Sibiu şi am văzut lipsa de respect faţă de o problemă cu care se confruntă 5 milioane de români zilnic. Spaţiul Schengen. Nu e normal ca toţi cetăţenii să poată circula liberi, fără control la frontieră, iar românii să fie pe partea cealaltă. Mi-e ruşine cu un preşedinte precum Klaus Iohannis care nu a atras atenţia asupra problemei”, a afirmat Dan Nica, la mitingul PSD de sâmbătă de la Galaţi.

Acesta a precizat că sunt circa 30.000 de oameni care participă la mitingul PSD de sâmbătă.

„Mesajul nostru pentru voi este că putem avea o viaţă mai bună cu PSD. 30.000 de gălăţeni au venit să spună – România are dreptul să aibă un viitor, să fie o ţară respectată, o ţară admirată aşa cum merită ea, pentru că dvs românii sunteţi cei care meritaţi respectul tuturor europeni”, a completat Nica.

UPDATE ora 11.00: Liviu Dragnea, baie de mulţine la venirea la mitingul de la Galaţi.

Susţinători ai PSD, huiduiţi de protestatari

Susţinători ai PSD care s-au adunat, sâmbătă, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, unde urmează să se desfăşoare un miting al social-democraţilor, sunt huiduiţi de 100 de protestatari, strânşi în faţa Palatului de Justiţie. Protestatarii aruncă hârtie igienică spre susţinători.

Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat, sâmbătă, în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi, cu câteva zeci de minute înainte de startul mitingului la care este aşteptat Liviu Dragnea.

„PSD, ciuma roşie” sau „Hoţii, hoţii!”, scandează cei strânşi în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi.

Protestatarii strânşi în faţa Palatului de Justiţie aruncă hârtie igienică în direcţia susţinătorilor PSD. De asemenea, ei se manifestă zgomotos, suflând în vuvuzele şi fluierând, iar mulţi şoferi care trec prin zonă claxonează.

Unul dintre organizatorii manifestaţiilor împotriva PSD, „Galaţiul nostru”, a lansat un apel la şoferi să claxoneze dacă trec pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor: „Dă-le de ştire penalilor că nu au ce căuta în Galaţi! Galaţiul nu e al lui Dragnea şi nici al lui Nica”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici