LIVETEXT Cîţu face declaraţii de presă privind dosarul penal din SUA: Nu m-am gândit la demisie

  • Premierul României face declaraţii de presă sâmbătă, la Palatul Victoriei.
  • Cîţu spune că nu s-a gândit vreun moment la demisie.
  • „Ce am făcut eu a fost delict, adică doar contravenţie”, spune Cîţu.
1931 afișări
Imaginea articolului LIVETEXT Cîţu face declaraţii de presă privind dosarul penal din SUA: Nu m-am gândit la demisie

LIVETEXT Cîţu face noi declaraţii de presă

Florin Cîţu face declaraţii privind dosarul penal din Statele Unite.

„Aceasta nu e o situaţie penală, sunt legislaţii diferite. Am discutat cu domnul preşedinte despre acest subiect”, declară premierul.
 
„Nu m-am gândit vreun moment să îmi dau demisia”, mai spune Cîţu.
 
Întrebat ce ar spune unui tânăr aflat în situaţia în care s-a aflat el, Cîţu declară că „aş spune ceea ce spun oricărei persoane, după ce mi s-a întâmplat mie: să nu conducă băut. Eu mi-am învăţat lecţia. (...) E nevoie să ne uităm şi la legislaţia din România, să o facem mai dură.

Ce spune Cîţu despre incidentul din State

„Era o sâmbătă, 3 decembrie, fusese ziua colegului de cameră. Am băut îndeajuns să depăşesc limita legală. Cred că bere am consumat. Am consumat mult dar nu pot spune cât (...), nu pot să duc 7-8 beri”.
 
„Am recunoscut imediat că am consumat băuturi alcoolice şi am respectat procedurile legale”, mai spune premierul. 
 
Cîţu a refuzat să spună cât a stat în penitenciarul din Iowa. „Am plătit tot ce a fost nevoie, am respectat recomandările instanţei (...) A trebuit să-mi vând maşina şi m-am şi împrumutat la bancă”, mai spune premierul, întrebat de „costul” greşelii.
 
„Ce am făcut eu a fost delict, adică doar contravenţie. Nu mi s-a restricţionat niciun drept în SUA, după incident.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici