Liviu Dragnea anunţă că nu va merge la consultările de la Cotroceni: "Nu-mi place personajul"/ ALDE refuză consultările cu Iohannis până când Augustin Lazăr nu este revocat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiţiei pentru că nu-i place ”personajul”, însă va partidul va trimmite o delegaţie. ALDE anunţă că nu va onora invitaţia la consultări lansată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, motivând că şeful statului nu este interesat de consultări reale, ci de simularea lor.

1960 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea anunţă că nu va merge la consultările de la Cotroceni: "Nu-mi place personajul"/ ALDE refuză consultările cu Iohannis până când Augustin Lazăr nu este revocat

Dragnea îl refuză pe Iohannis: Eu sigur nu merg la consultări. Nu-mi place personajul

”Eu sigur nu merg. Eu sigur nu merg, dar de la partid de la noi o să trimitem nişte oameni. (...) Nu-mi place personajul”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va merge la consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a convocat.

El a mai spus că va vorbi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a stabili dacă cele două formaţiuni vor trimite delegaţii separate sau va fi o delegaţie comună.

El a mai spus că susţine ”fără niciun fel de probleme” temele enunţate de şeful statului pentru referendum.

”Dacă noi le susţinem, ceilalţi le susţin... foarte bine. O să aibă o problemă, din câte am înţeles, cu cei de la PNL şi USR”.

ALDE nu va merge la consultările iniţiate de Klaus Iohannis


"În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist", se arată în comunicatul ALDE.

"Poziţia noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaşte: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foştilor torţionari. Iar sub umbrela acestei complicităţi, partidul nostru nu are ce discuta cu preşedintele în problematica Justiţiei", mai preciează sursa citată.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici