Liviu Dragnea anunţă un nou proiect care prevede ca toate contractele să fie semnate în lei

Liviu Dragnea a anunţat că are în vedere un proiect de lege care să introducă o prevedere pentru ca în ţara noastră să se discute despre preţuri în lei, iar toate contractele să fie redactate şi semnate în moneda naţională. Preşedintele PSD a precizat că iniţiativa legislativă va întări leul.

1585 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea anunţă un nou proiect care prevede ca toate contractele să fie semnate în lei

Liviu Dragnea anunţă un nou proiect care prevede ca toate contractele să fie semnate în lei

„O să introducem o prevedere pentru ca în România să se discute despre preţuri în lei. Ca să întărim moneda naţională asta vom face în perioada următoare. Toate trazancţiile se fac în euro. Asta e o păcăleală. Da, sunt nişte reglementări. Le-am stabilit. Urmează chiar în perioada următoare. Noi am făcut acel program, foaie de parcurs de aderare la zona euro care e importantă pentru România, dar până atunci noi nu avem moneda naţională euro”, a declarat Liviu Dragnea, vineri la DC News.

Liderul PSD a adăugat că în cazul în care cineva cumpără o maşină atunci de ce ar trebui să fie încheiat contractul în euro.

„Vrem ca toate contractele din România care se semnează să fie redactate în moneda naţională, adică în lei. Noi nu putem vorbi despre contracte în euro, atâta timp cât avem ca moneda naţională leul. Atunci de ce nu vorbim despre contracte în yeni. Facem contractele în lei, toată lumea să îşi ia măsurile astea şi atunci va fi mai multă siguranţă pentru români. Îşi face banca după aia, dacă trebuie să modifice dobânda. Cumpăr o maşină? De ce trebuie să fac contractul în euro?”, a conchis Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici