Liviu Dragnea ar putea candida din partea USL la alegerile parlamentare

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că este posibil să se înscrie pe listele de candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare, susţinând că se va face un sondaj "pentru a cunoaşte mai bine părerile oamenilor".

241 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea ar putea candida din partea USL la alegerile parlamentare

Liviu Dragnea (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în ultimul timp cetăţenii i-au transmis direct, prin telefon sau în scris că ar fi oportun să candideze la alegerile parlamentare pentru a le reprezenta interesele.

"USL trebuie să aibă în Parlament între 50 şi 60 la sută din mandate pentru a deţine cvorumul necesar modificării Constituţiei în puncte esenţiale cum ar fi reforma administrativă sau dezvoltarea regională. Vara aceasta ne-a arătat că există în Constituţie lucruri neclare ce pot fi interpretate de instituţii ale statului, care sunt controlate de cineva, într-un sens nedorit de popor şi, de aceea, trebuie limpezite. (...) Este posibilă înscrierea mea pe listele de candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare. Am avut discuţii în acest sens cu colegii şi am primit mai multe semnale de la cetăţeni. Mă voi gândi foarte serios la decizia de a merge în Parlament, motivaţiile fiind diverse. O astfel de decizie nu este deloc uşoară, decizia de a candida pentru Parlament trebuie luată foarte repede şi de aceea se va face un sondaj pentru a cunoaşte mai bine părerile oamenilor", a spus Dragnea.

Candidaţii USL pentru alegerile parlamentare vor fi anunţaţi oficial probabil până la 15 octombrie, iar cei mai mulţi dintre aceştia vor fi parlamentari aflaţi în prezent în funcţie, existând şi cazuri de parlamentari trecuţi de la PDL la USL, declara liderul USL, premierul Victor Ponta.

PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici