Liviu Dragnea, planuri pentru viitor: Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb să fie comisar european

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că şi-ar dori foarte mult ca Rovana Plumb, care deschide lista candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, să fie comisar european din partea României.

624 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, planuri pentru viitor: Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb să fie comisar european

Liviu Dragnea, planuri pentru viitor: Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb să fie comisar european

„Mă refer la ştiţi cum e acolo comisar european pe fonduri europene, pe agricultură am avut până acum, pe domnul Cioloş. Eu vă spun ceva. Eu mi-aş dori foarte mult ca Rovana Plumb să fie comisar european din partea României. Este un om, mi-aş dori eu, mi-aş dori lucrul acesta pentru că am avea pentru prima dată, un comisar european din partea României care nu va uita România. Nu poţi să mergi să lucrezi doar pentru ţara din care provii, dar nici să lucrezi doar pentru alţii, aşa cum s-a întâmplat pentru că Cioloş nu a ţinut cont de interesele României. Şi când a fost ministru al Agriculturii a făcut şi când a fost prim ministru a făcut orice ca subvenţiile în agricultură să nu ajungă la fermieri” a afirmat Liviu Dragnea, vineri la România TV, întrebat cine va fi comisar european din lista candidaţilor PSD la alegerile pentru PE.

Liderul PSD a adăugat că Rovana Plumb este o persoană foarte bine pregătită şi va avea un rol foarte important în domeniul fondurilor europene care vor fi alocate pentru România, la nivelul UE.

„Sunt oameni care vor performa acolo. Rovana Plumb e prima pe listă. O doamnă cunoscută de foarte mulţi oameni. A fost în mai multe ministere. În toate ministerele pe care le-a condus a performat. E un om foarte bine pregătit. Ultima specializare este cea pe fonduri europene. Rovana va avea un rol extrem de important, pentru fondurile europene care vor fi alocate României vor fi vitale pentru dezvoltarea acestei ţări. Este un om care ştie ce înseamnă fonduri europene şi nu va face niciodată greşeli de genul pe care le face aproape în fiecare zi şi cu fiecare ieşire o doamnă care a fost la noi şi care a fost comisar european (Corina Creţu – n.r.)”, a conchis Dragnea.

La rândul ei, Rovana Plumb, prezentă în platoul România TV, a afirmat că este foarte onorată de propunerea făcută de preşedintele social-democrat. Ea a adăugat că lucrează cu instituţiile europene din 2012 şi cunoaşte bine procedurile europene.

„Sunt emoţionată, în această seară. Sunt onorată de propunerea pe care a făcut-o domnul preşedinte pentru nominalizarea mea pentru funcţia de comisar european. Am fost cinci ani de zile în Parlamentul European, iar din 2012 lucrez cu instituţiile europene. Cunosc foarte bine instituţiile europene, procedurile europene. Lucrez cu instituţiile europene datorită responsabilităţii care mi-a fost încredinţată de PSD”, a spus Plumb.

PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda. Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Păvelescu Alin.

Alegeril europarlamentare vor avea loc duminică, odată cum referendumul pe justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici