Liviu Dragnea susţine că nu va modifica legea care-i interzice să fie premier: Cum să poţi în trei zile?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri că partidul nu va modifica legea care îi interzice să fie premier, argumentând că un act normativ nu se poate modifica şi publica în Monitorul Oficial în trei zile.

1145 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea susţine că nu va modifica legea care-i interzice să fie premier: Cum să poţi în trei zile?

Liviu Dragnea susţine că nu va modifica legea care-i interzice să fie premier: Cum să poţi în trei zile? (Imagine: Ovidiu Micsik / Mediafax Foto)

''PSD nu va modifica această lege'', a spus el, întrebat despre legea votată în 2001 potrivit căreia nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale.

 

El a precizat că o va respecta ''în măsura în care o respectă fiecare cetăţean'', calificând drept ''un scenariu mincinos'' informaţiile potrivit cărora PSD ar intenţiona să schimbe legea.

''Nu încape în discuţie acest subiect'', a conchis Dragnea.

''Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare'', prevede legea 90/2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici