Liviu Dragnea va fi reclamat la CNCD pentru declaraţiile de la ieşirea de la vot

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii îl vor reclama pe Liviu Dragnea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţiile făcute la ieşirea de la vot: ”am votat româneşte pentru un preşedinte român şi viu”.

2550 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea va fi reclamat la CNCD pentru declaraţiile de la ieşirea de la vot

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”Vreau să condamn modul în care Liviu Dragnea a înţeles să facă şi azi, în ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni. Spun că este o campanie de discriminare în urma căreia noi vom face o plângere către CNCD, pe care o vom înainta astăzi, o plângere care se bazează pe faptul că domnul Dragnea, într-un mod intolerabil, la ieşirea de la urne, a găsit de cuviinţă să facă încă o dată un apel la dezbinare pe criterii etnice, aşa cum induce sintagma «am votat româneşte pentru un preşedinte român şi viu». Ţin să-i amintesc domnului Dragnea că, dacă se uită în diaspora, dacă se uită în Regie şi în alte centre universitare, va vedea că sunt mii de români vii care votează şi nu cred că votează neapărat cum doreşte domnia sa, dar asta nu înseamnă că vom tolera accesele sale care încalcă legea şi care îndeamnă inclusiv astăzi, în ziua votului, la intoleranţă”, a declarat Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat votul la o secţie de votare din cadrul colegiul economic "A.D Xenopol", că a votat "româneşte", "pentru un preşedinte român şi viu".

”Ca şi la primul tur, am votat româneşte, pentru un preşedinte român şi viu, care nu e fricos şi care nu fuge de la nicio confruntare. Gândiţi-vă la o negociere cu un lider european, dacă preşedintele nostru pleacă de la întâlniri”, a spus Dragnea.

El a adăugat că a votat cu foarte multă speranţă.

Despre prezenţa la vot, Liviu Dragnea a spus că este posibil să fie ”puţin peste primul tur”.

”Eu sper să vină lumea la vot şi să voteze româneşte”, a menţionat Dragnea.

”E mai frig, pentru că, aşa cum spunea un clasic în viaţă, toamna nu e ca vara. E mai frig, dar nu plouă, nu e viscol, nu este furtună, oamenii pot să vină la vot şi îi aşteaptăm la vot, să vină cât mai mulţi şi să voteze româneşte, pentru un preşedinte român şi viu, cu care să ne mândrim oriunde în lume”, a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici