Liviu Pop: Costea a fost sacrificată în justificarea incompetenţei altor miniştri şi a premierului

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că ministrul demisionar al Muncii, Ana Costea, a fost doar un pion de sacrificiu în justificarea incompetenţei altor miniştri şi a premierului, care nu au reuşit să adopte proiectul de lege al salarizării unice.

962 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Costea a fost sacrificată în justificarea incompetenţei altor miniştri şi a premierului

Liviu Pop: Costea a fost sacrificată în justificarea incompetenţei altor miniştri şi a premierului (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Eu cred că doamna ministru Ana Costea a fost sacrificată, a fost pionul de sacrificiu în justificarea incompetenţei altor miniştri şi a premierului", a declarat senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta.

El a mai spus că a auzit lucruri bune despre "dascălul" Ana Costea.

"În partea aceasta a Executivului prefer să nu fac evaluare, pentru că examenul major era proiectul legii salarizării unitare şi s-a dovedit că a fost un examen ratat de către guvernul Cioloş, care, atenţie, a spus că vine cu un poriect de lege, nu cu o ordonanţă de urgenţă în aprilie, care îşi produce efectul de la 1 august", a mai spus Pop.

El a realuat apelul liderului partidului, Liviu Dragnea, şi i-a cerut lui Cioloş să demită şi alţi miniştri.

"E o surpriză că doamna ministru şi-a dat demisia, în condiţiile în care în elaborarea unui asemenea proiect de lege principalul responsabil este premierul alături de ministrul de Finanţe. (...) Cred că, până la urmă, demisia nu rezolvă fondul problemei. Guvernul nu a fost capabil să vină cu un proiect de lege al salarizării unitare din cauza lipsei de perspectivă şi a calificării la locul de muncă pe care unii miniştri o fac", a conchis senatorul PSD.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis, informează Guvernul.

“Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul a anunţat miercuri că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici