Ludovic Orban: Nu vom vota actuala rectificare bugetară. Este o mare minciună

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că partidul pe care îl conduce nu va vota actuala rectificare bugetară, pe care o consideră „o mare minciună”, deoarece sunt prevăzute cheltuieli mai mari decât încasările.

266 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Nu vom vota actuala rectificare bugetară. Este o mare minciună

Ludovic Orban: Nu vom vota actuala rectificare bugetară. Este o mare minciună

Întrebat, sâmbătă, la Sibiu, dacă PNL va vota rectificarea bugetară, Ludovic Orban a spus că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece rectificarea propusă nu rezolvă niciuna din problemele bugetului şi este una „mincinoasă”.

„Cu siguranţă nu vom vota. Nu am votat nici legea bugetului de stat. Cu siguranţă actuala rectificare bugetară este o mare minciună, nu ai cum să prevezi cheltuieli mai mari în condiţiile în care tu ai încasat sub planul pe care ţi l-ai făcut în materie de venituri ale bugetului de stat. Această rectificare este o rectificare mincinoasă, care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale bugetului. Prima şi cea mai importantă problemă este aceea de a reda autorităţilor locale banii care au fost furaţi prin transferul contribuţiilor şi prin legea bugetului de stat”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, PNL solicită Guvernului să îşi respecte programul de guvernare şi să asigure funcţionarea autorităţilor locale, deoarece fără transferul integral al impozitului pe venit, multe primării ar putea rămâne fără bani de salarii.

„Solicităm Guvernului să îşi respecte programul de guvernare şi să asigure transferul integral al impozitului pe venit ca sursă de venit pentru autorităţile locale într-un procent de 62 – 64 la sută direct pentru localităţi, 18 - 20% pentru consiliile judeţene, restul prin împărţirea pe formulă pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a autorităţilor locale. În cazul în care nu vor face acest lucru, foarte multe primării vor rămâne şi fără bani de salarii, vor rămâne fără cofinanţările necesare pentru proiecte europene şi e posibil să pierdem foarte multe fonduri europene ca urmare a faptului că autorităţile locale nu o să mai aibă banii necesari pentru co-finanţări şi foarte multe proiecte de investiţi care pot să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din aceste localităţi vor fi sistate ca urmare a jefuirii literalmente a autorităţilor locale”, a mai spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici