Ludovic Orban: Prin amnistia fiscală, Guvernul vrea să îi premieze pe rău platnici

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că după ce a modificat legile Justiţiei şi Codul penal pentru infractori, Guvernul vrea să îi premieze acum pe rău platnici, printr-un proiect care vizează amnistia fiscală.

389 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Prin amnistia fiscală, Guvernul vrea să îi premieze pe rău platnici

Ludovic Orban: Prin amnistia fiscală, Guvernul vrea să îi premieze pe rău platnici

"PNL este categoric împotriva proiectului de amnistie fiscală pe care l-a lansat domnul Vâlcov, nu ştiu dacă şi ministrul Finanţelor, domnul Teodorovici îl va susţine. Se pare că adevăratul slogan al PSD este nedreptate până la capăt. După ce a modificat legile Justiţiei şi codul penal, nu pentru cei 99% dintre cetăţenii români care respectă legea, făcând un Cod penal şi nişte legi ale justiţiei pentru infractori sau pentru posibilii infractori, iată că şi în domeniul fiscal actualul Guvern îi premiază tot pe cei răi, tot pe răi platnici, dând un semnal îngrozitor căgtre societate că cine îşi plăteşte taxele şi impozitele la timp este un fraier şi că nu beneficiază de niciun fel de recunoasştere şi de recompensă din partea Guvernului. Beneficiază de susţinere din partea Guvernului aceia care sunt rău platnici", a afirmat Ludovic Orban, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidulu.

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută".

"Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbeşte, la capitolul «întreprinderi mici şi mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare şi a ceea ce am discutat atunci cu preşedintele Dragnea, da (este vorba de ştergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac şi nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu îşi plătească datoriile şi mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele", a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat vineri la Constanţa că de amnistia fiscală ar putea beneficia companiile de stat „cu datorii istorice”, menţionând că se fac analize la nivelul ministerului, iar o decizie în acest sens se va lua la sfârşitul verii.

În economia din România sunt anumite companii, companii de stat în principal şi chiar companii private, dar mă refer aici la cele de stat, care au mii, poate zeci de mii de angajaţi, care au datorii istorice şi pentru care dacă nu se iau anumite măsuri, cu siguranţă peste câţiva ani, s-ar putea să fie luate măsuri de închidere, pentru că Comisia Europeană nu te mai lasă să dai un ajutor de stat, sau dacă îl dai şi după ce îl dai, peste câtva timp poate fi interpretat ca un ajutor de stat mascat, iar Comisia Europeană îţi cere pe urmă să recuperezi”, a declarat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici