Ludovic Orban: PSD-ALDE, nu mai are majoritate absolută. Preşedintele poate să desemneze alt candidat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că rezultatul votului la moţiunea de cenzură arată că PSD-ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament, afirmând că în acest context preşedintele Klaus Iohannis ar putea să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier.

2011 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: PSD-ALDE, nu mai are majoritate absolută. Preşedintele poate să desemneze alt candidat

Ludovic Orban: PSD-ALDE, nu mai are majoritate absolută. Preşedintele poate să desemneze alt candidat

"241 (de voturi-n.r) înseamnă că PSD-ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament. 241 de voturi au fost luate împreună cu 12 voturi de la minorităţi şi două voturi de la alte partide. 241 minus 14 fac 227, faţă de 232 care înseamnă majoritatea absolută în Parlamentul actual. Este importantă această observaţie, pentru că (...) deţinerea unei majorităţi absolute în Parlament de către coaliţie poate, într-un fel, să determine preşedintele să desemneze premierul din coaliţia care deţine majoritatea absolută. Dacă nu există un partid sau o coaliţie care să deţină majoritatea absolută, evident, preşedintele poate să-şi permită să desemneze un alt candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a precizat că a convocat Biroul Politic Executiv pentru a face o evaluare a situaţiei actuale şi a desemna o echipă care înceapă discuţiile "pentru a vedea în ce măsură se poate degaja o altă majoritate parlamentară".

Preşedintele PNL a susţinut că liberalii nu refuză să intre la guvernare, însă nu în orice condiţii, afirmând că soluţia cea mai potrivită ar fi convocarea alegerilor anticipate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici