Ce nu s-a văzut la TV. Moţiunea de cenzură în IMAGINI. GALERIE FOTO | Parlamentul, în cea mai fierbinte zi din acest mandat

Prima moţiune de cenzură depusă de un partid împotriva propriului Guvern a trecut de Parlament. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului că aceasta a fost votată cu 241 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

5740 afișări
Imaginea articolului Ce nu s-a văzut la TV. Moţiunea de cenzură în IMAGINI. GALERIE FOTO | Parlamentul, în cea mai fierbinte zi din acest mandat

Moţiunea de cenzură în IMAGINI. GALERIE FOTO | Parlamentul, în cea mai fierbinte zi din acest mandat

Guvernul Grindeanu a fost demis. MOŢIUNEA de cenzură a trecut cu 241 de voturi. Mircea Drăghici de la PSD a anunţat, după numărarea voturilor, că 241 de parlamentari au votat pentru moţiunea de cenzură, deci Guvernul Grindeanu a picat.

MEDIAFAX vă propune o selecţie foto a celor mai importante momente din cadrul moţiunii de cenzură împotriva guvernului Sorin Grindeanu:

Pentru întâia oară dupa '89, un guvern a fost demis printr-o moţiune de cenzură care a fost depusă chiar de partidele care l-au susţinut la investire, PSD si ALDE.

Cine sunt cei care au votat alături de PSD la moţiunea de cenzură

În condiţiile în care toate celelalte grupuri parlamentare (PNL, USR, UDMR si PMP) s-au abţinut de la vot, cu exceptia minoritătilor naţionale, aceştia sunt de fapt parlamentarii care au înclinat balanţa în favoarea moţiunii de cenzură. 15 din cei 17 deputati ai minoritatilor nationale - altele decat cea maghiara - si-au exercitat votul la motiunea de cenzura de miercuri impotriva Guvernului.

Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, a precizat înainte de vot că lasă libertate fiecărui membru al grupului să voteze cum îi dictează conştiinţa.  

"Noi nu am negociat nimic, nu vrem să negociem nimic, nu ne interesează acest război", a mai spus liderul grupului.

În total, 251 de parlamentari si-au exprimat optiunea din care 241 au votat pentru motiune, 10 au fost impotrivă. PSD si ALDE aveau nevoie de 233 de voturi pentru a pica guvernul Grindeanu. Toate celelalte grupuri parlamentare (PNL, USR, UDMR si PMP) cu exceptia minoritatilor s-au abtinut de la vot.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici