Ludovic Orban renunţă la candidatura anunţată pentru şefia PNL: Iohannis e cea mai bună soluţie

Liberalul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că îşi retrage candidatura la şefia PNL, menţionând că pune interesele partidului mai presus de interesele sale şi precizând că cea mai bună soluţie pentru PNL este Klaus Iohannis.

810 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban renunţă la candidatura anunţată pentru şefia PNL: Iohannis e cea mai bună soluţie

Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru şefia PNL", a spus Orban.

Fostul ministru liberal a mai precizat că Iohannis este cea mai bună soluţie pentru PNL.

El a precizat că, deşi în urmă cu o oră şi-a reafirmat intenţia de a candida la preşedinţia PNL, la acel moment nu ştia că Iohannis intenţionează să îşi depună candidatura pentru această funcţie.

”Deşi m-am pregătit în toată această perioadă pentru a putea conduce PNL, deşi ştiu că astăzi am în interiorul PNL cât şi în afara lui foarte mulţi susţinători, vă anunţ că am luat decizia, aşa cum am făcut întotdeauna, punând în plan secund interesul personal şi în prim plan interesul PNL, de a-mi retrage candidatura la şefia partidului”, a anunţat Orban.

Ludovic Orban a precizat că, astăzi, Klaus Iohannis este ”cea mai bună soluţie pentru PNL”.

”Consider că decizia domniei sale de a-şi asuma răspunderea de a conduce PNL în următoarea perioadă, decisivă pentru România, în care se va alege preşedintele României, este o decizie bună pentru România şi pentru PNL”, a mai spus Orban, adăugând că îi acordă tot sprijinul lui Iohannis în demersul de a transforma PNL în bine şi de a construi un partid care să aibă forţa să câştige alegerile prezidenţiale şi să constituie coloana vertebrală a dreptei româneşti.

Ludovic Orban le-a transmis susţinătorilor săi să îl sprijine pe Klaus Iohannis şi să lupte pentru ca PNL să dea preşedintele României.

Întrebat dacă Iohannis va candida la Preşedinţia României, Ludovic Orban a declarat că în cadrul Congresului se va lua o decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici