Ludovic Orban: România ar fi ajuns „Italia la pătrat” în absenţa măsurilor de izolare şi carantină. „Nu a trecut primul val”

  • Ludovic Orban a fost prezent, duminică seara, la Realitatea Plus
  • Acolo, premierul a afirmat că „nu a trecut primul val” şi că România ar fi ajuns „Italia la pătrat” în absenţa măsurilor dure
  • Orban a declarat că nu înţelege decizia CCR potrivit căreia carantina, izolarea şi internarea obligatorie sunt neconstituţionale
2266 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: România ar fi ajuns „Italia la pătrat” în absenţa măsurilor de izolare şi carantină. „Nu a trecut primul val”

Ludovic Orban. Sursa: captură ecran Facebook

Ludovic Orban a declarat duminică seară, pentru Realitatea Plus, că primul val de coronavirus nu a trecut încă, iar România ar fi ajuns „Italia la pătrat” în absenţa măsurilor dure impuse de autorităţi, respectiv cele de izolare şi carantinare.

„Noi, dacă nu luam măsura izolării şi carantinării, România era Italia la pătrat. Pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români între 26 februarie şi 1 iunie care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică”, a spus premierul.

Orban a declarat, de asemenea, că nu înţelege decizia CCR potrivit căreia carantina, izolarea şi internarea obligatorie sunt neconstituţionale, menţionând că nici decizia CCR privind amenzile nu a fost „corectă”.

„E nedrept. Ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi, şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României care a fost corectă şi care a respectat regulile a fost într-un fel sancţionată.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici