Ludovic Orban se aşteapă la fraude

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică dimineaţă, că a votat pentru ca România să aibă o voce puternică şi autorizată în Parlamentul European, el susţinând totodată că PNL deţine numeroase informaţii legate de tentative de fraudă şi stratageme.

45 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban se aşteapă la fraude

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Am votat pentru ca România să aibă o voce puternică şi autorizată în PE", a spus Ludovic Orban, la ieşirea din secţia de votare, situată în Sectorul 3 al Capitalei.

Întrebat dacă se aşteaptă la fraude, liderul PNL a menţionat că la nicio alegere până astăzi liberalii nu au mai avut "atâtea informaţii legate de stratageme, de tentative de fraudă".

El a susţinut că ar fi vorba de "cumpărări de voturi în diferite zone, de la campusuri studenţeşti la zone periferice" sau metode precum cea semnalată de liberali la Bacău, unde subprefectul le-ar fi solicitat preşedinţilor secţiilor de votare să ia ştampilele acasă.

"Sunt o mulţime de alte semne şi informaţii legate de turismul electoral. Se pare că, în această zi, firmele de transport rutier au perspectiva unor cifre de afaceri impresionante. De asemenea, s-au aplicat nişte tehnici mai noi, au fost trimişi în unele localităţi cu primari PDL şi PSD activiştii celor două partide, pentru a-i pune să semneze pe aceia care nu vin la vot", a menţionat Ludovic Orban.

El a adăugat că liberalii vor urmări cu mare atenţie desfăşurarea procesului electoral, astfel încât să prevină apariţia oricărei fraude.

"Reprezentanţii noştri în secţiile de voatre sunt înarmaţi cu formulare de întâmpinare, de contestaţie. Suntem pregătiţi să depunem plângeri penale împotriva oricărui individ care e surprins comiţând infracţiuni la legea electorală", a spus Orban.

Pe de altă parte, în finalul declaraţiei, prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că nici unui român "n-ar trebui să-i fie indiferent pe cine trimite România în Parlamentul European", arătând că acest for este cel care "împarte feliile de tort - bugetul UE" şi explicând în acest context că, prin reprezentanţi puternici, capabili să se impună, România va avea capacitatea de a atrage cât mai multe resurse financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici