Lui Marcel Ciolacu i se cere sancţionarea unui primar din Iaşi pentru elogierea lui Nicolae Ceauşescu

  • Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc cere PSD sancţionarea primarului din Bârnova (jud. Iaşi), Mihai Bălan,
  • Acesta l-ar fi elogiat pe Nicolae Ceauşescu. E vorba de acelaşi primar care le cerea oamenilor să nu accepte măşti pentru că sunt stropite cu chimicale.
2406 afișări
Imaginea articolului Lui Marcel Ciolacu i se cere sancţionarea unui primar din Iaşi pentru elogierea lui Nicolae Ceauşescu

Solicitare pentru PSD să sancţioneze un primar din Iaşi, care l-ar fi elogiat pe Nicolae Ceauşescu

„Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de elogierea dictatorului Nicolae Ceauşescu de către primarul PSD, Mihai Bălan. Astfel de reacţii publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancţionate de către autorităţile competente. Regimul comunist din România a făcut zeci de mii de victime, iar crimele şi abuzurile comise înainte de 1989 sunt de necontestat. Este de nepermis ca la mai bine de 30 de ani de la prăbuşirea regimului comunist din România reprezentanţi ai unor formaţiuni politice să încerce să denatureze istoria, să alimenteze falsuri istorice şi să păteze, prin afirmaţiile făcute în spaţiul public, memoria celor care şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de reacţii, precum cele ale reprezentantului PSD, sunt o ofensă adusă memoriei celor care au luptat, uneori cu preţul vieţii, pentru apărarea valorilor democratice şi a statului de drept. De asemenea, astfel de atitudini sunt o piedică majoră în faţa progreselor făcute de statul român în ultimele decenii pentru ca acest capitol sumbru din istoria României să nu se mai repete”, transmite Institutul.

Având în vedere postarea primarului comunei Bârnova, IICCMER îi cere lui Marcel Ciolacu să ia măsuri urgente şi ferme pentru sancţionarea lui Mihai Bălan.

Primarul din Bârnova ar fi scris pe un grup de Facebook că Nicolae Ceauşescu a fost ucis de „străini” şi că odată cu moartea lui a fost „împuşcat întregul popor român. La această oră, postarea nu mai există pe grupul respectiv.

De altfel, în primăvară, acelaşi primar publica pe pagina sa de Facebook un anunţ prin care le atrăgea atenţia localnicilor să nu accepte măşti de la necunoscuţi pentru că ar fi „stropite cu chimicale şi induc leşinul".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iiccmer,
primar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici