Lupta pentru şefia de la Camera Deputaţilor. Cristina Prună, nominalizarea USR. Marcel Ciolacu, nominalizarea PSD, PNL şi UDMR

USR anunţă că o susţine pe Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderii Uniunii afirmă că, la Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa marţi revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu.

1424 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru şefia de la Camera Deputaţilor. Cristina Prună, nominalizarea USR. Marcel Ciolacu, nominalizarea PSD, PNL şi UDMR

Lupta pentru şefia de la Camera Deputaţilor. Cristina Prună, nominalizarea USR. Marcel Ciolacu, nominalizarea PSD, PNL şi UDMR

„În contextul înţelegerii toxice dintre PSD şi PNL şi a demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere, În acelaşi timp, USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituţionale a preşedintei Anca Dragu. După ce au negociat cum să-şi împartă pârghiile de influenţă şi banii românilor, PSD, PNL şi UDMR trec astăzi, cu o grabă demnă de o cauză mai bună, la acapararea conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. O fac la fel cum au făcut politică în ultimul timp: în total dezinteres şi dispreţ faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de binele ţării”potrivit unui comunicat de presă.

USR o susţine pe Cristina Prună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„La Camera Deputaţilor, PSD, PNL şi UDMR îşi dau astăzi mâna pentru a-i da funcţia pe tavă lui Marcel Ciolacu, după ce l-au instalat interimar la conducere pe sinecuristul Sorin Grindeanu. USR nu acceptă jocurile de culise ale noului FSN şi o susţine, în schimb, pe deputata Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La Senat, PSD, PNL şi UDMR vor forţa, tot astăzi, revocarea din funcţia de preşedinte a Ancăi Dragu, demers pe care vor să-l întemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de întrebare în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea, fapt atestat de Curtea Constituţională încă din anul 2005. USR înţelege dorinţa noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituţiei doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflaţi vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliţiei hoţiei, pentru a apăra valorile democratice şi europene”, conchid liderii USR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa luni seara că va candida pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, va candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici