M.Băsescu, despre retragerea sa din Desintco: Fratele meu ţine foarte mult cont şi de părerea presei

Mircea Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, referitor la faptul că şeful statului i-a cerut să se retragă din firma Desintco SRL, că fratele său ţine foarte mult cont de părerea presei, menţionând totodată că el a dorit să intre într-o societate care organiza expoziţii.

43 afișări
Imaginea articolului M.Băsescu, despre retragerea sa din Desintco: Fratele meu ţine foarte mult cont şi de părerea presei

M.Băsescu, despre retragerea sa din Desintco: Fratele meu ţine foarte mult cont şi de părerea presei (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă l-a informat pe preşedintele Băsescu în legătură cu intenţia de a intra în această asociere, Mircea Băsescu a răspuns negativ.

El a precizat că, aşa cum arată titlul societăţii în care a vrut să fie asociat - Exhibition Aircraft Security and Defence - aceasta ar fi urmat să se ocupe de organizarea de expoziţii.

"Am considerat că o expoziţie este o activitate interesantă, pentru care merită să pierzi timp", a spus el, menţionând că a participat la expoziţia de tehnică navală din Portul Constanţa, deşi nu era printre organizatori, pentru că a dorit să dea "o mână de ajutor".

"Eu am intrat într-o firmă pentru făcut expoziţii", a subliniat el, adăugând că, dacă s-a considerat că o să facă "trafic de armament", aceasta este "ca povestea cu drobul de sare".

"Ca să faci import sau export de armanent este nevoie de extraordinar de multe aprobări, este foarte greu. În obiectul de activitate al societăţii Exhibition, dar nici în cealaltă, aşa cum a ieşit până la urmă, nu se specifică un asemenea obiect de activitate. Deci nu se putea face", a continuat el.

Întrebat despre faptul că Traian Băsescu a catalogat asocierea drept "dubioasă" şi i-a cerut să se retragă, Mircea Băsescu a opinat că aceasta a fost urmarea faptului că în media începuse o campanie, iar şeful statului ţine cont de părerea presei.

"Mass-media începuse deja o campanie, el a aflat despre treaba aceasta, nici măcar n-am avut timp să explic cu ce intenţionăm să ne ocupăm (...) Fratele meu este totuşi o persoană care ţine foarte mult cont şi de părerea presei", a afirmat Mircea Băsescu.

El a mai spus că pe Aurel Cazacu l-a văzut de trei ori înainte de a deveni asociat în firmă cu fiica sa şi a opinat că acesta a avut o exprimare "foarte nefericită" în ceea ce-l priveşte.

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu a fost asociat cu fiica lui Aurel Cazacu, fost şef la Romarm, cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat şi cu doi oameni de afaceri reprezentanţi ai unor firme cu specific militar, în firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL.

Mircea Băsescu s-a retras din firmă la solicitarea fratelui său. Fiica lui Aurel Cazacu s-a retras la rândul său din această firmă, iar Cazacu a demisionat şi din funcţia de director deţinută în Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici