Mădălin Voicu: Decizia de excludere din PSD este nestatutară

Deputatul Mădălin Voicu a susţinut, joi, că decizia de excludere a sa din PSD, anunţată de Marian Vanghelie, este nestatutară, el menţionând că este membru al Consiliului Naţional, că nu a fost invitat la şedinţa în care s-a luat hotărârea şi că filiala Giurgiu este dizolvată.

17 afișări
Imaginea articolului Mădălin Voicu: Decizia de excludere din PSD este nestatutară

Mădălin Voicu: Decizia de excludere din PSD este nestatutară (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că este o eroare pe care a făcut-o domnul Vanghelie, din două motive: în primul rând, un om care urmează să fie exclus dintr-un partid trebuie să fie informat, eventual prezent acolo când se ia această decizie; în al doilea rând, în Giurgiu nu avem organizaţie judeţeană pentru că este dizolvată", a spus Voicu, la Realitatea TV.

El a menţionat totodată că este membru în Consiliul Naţional al PSD şi că ar fi putut fi sancţionat în Comitetul Executiv sau BPN. "Dacă lăsăm frâu liber emoţiilor, atunci sigur că fiecare din noi ia decizii cu cartonaş roşu, ca pe terenul de fotbal", a adăugat deputatul.

Mădălin Voicu a afirmat că aşteaptă să primească o decizie scrisă, spunând că nu ştie în acest moment dacă Marian Vanghelie l-a exclus din organizaţia PSD Giurgiu sau "şi-a imaginat" că îl poate exclude din organizaţia naţională.

"N-am nicio problemă, dacă vor să mă excludă şi au argumente şi consideră că eu merit această sancţiune, să o facă, dar într-un mod statutar, corect, fără să existe fisuri", a continuat el.

Mădălin Voicu a ţinut să precizeze că a fost adus în partid de Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu.

"N-am fost informat, n-am primit nicio hârtie, decizia este nestatutară, sunt membru al Consiliului Naţional, accept orice discuţie pe argumente în BPN sau în Comitetul Executiv şi atunci se va decide", a subliniat el.

Deputatul a mai spus că, în ipoteza în care s-ar întâmpla ca liderul PSD Mircea Geoană "să se ascundă în spatele unei decizii luate de Vanghelie", atunci consideră că îi este mai bine în afara PSD.

"Sunt trei posibilităţi: dacă Marian Vanghelie are ceva cu mine sau a vrut să mă excludă arătându-mi că are muşchi, atunci trebuie să fiu de acord cu domnia sa că a căzut scroafa din pom, dar a căzut în cap, pentru că nu poţi să te pui de-a curmezişul unei decizii atât de subţiri. Dacă i-a dat sarcina asta Geoană, iar el este un executant, iarăşi nu am cum să mă cert cu el (...) Dacă el a luat această decizie ca eu să mă dau la Geoană - în ideea că Mircea Geoană nu se pronunţă şi că nu ştie de această hotărâre -, ca eu să fiu întărâtat împototiva preşedintelui meu, este a treia variantă", a opinat el.

Mădălin Voicu a mai spus că nu intenţionează să facă o contestaţie şi că aşteaptă să i se spună ce s-a întâmplat, pentru a putea avea o reacţie corectă."Aştept să mi se spună care este cauza acestei dezordini create azi de Vanghelie", a conchis el.

Potrivit articolului 12 din Statutul PSD, membrilor Partidului Social Democrat care au săvârşit abateri de la prevederile statutare ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplică, în funcţie de gravitatea acestora, una din următoarele sancţiuni: discutarea şi avertizarea în Biroul organizaţiei teritoriale în evidenţa căreia se află sau în organul de conducere din care fac parte; avertismentul ultimativ; suspendarea din funcţie pe timp limitat ori revocarea din funcţia de conducere; retragerea sprijinului politic pentru funcţiile alese în Parlamentul European, Parlamentul României, consiliile judeţene şi locale, de primar sau viceprimar, precum şi pentru funcţiile numite în autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, obţinute ca urmare a susţinerii politice; suspendarea pe o perioadă de 6-12 luni din calitatea de membru al partidului; excluderea din Partidul Social Democrat.

Articolul 13 menţionează că excluderea din partid se hotărăşte, cu votul majorităţii membrilor, de Biroul organizaţiei comunale, orăşeneşti sau de Comitetul executiv al consiliului municipal sau de sector al municipiului Bucureşti şi se confirmă de organul ierarhic superior.

Membrii de partid din organele alese ale PSD pot fi excluşi din partid numai cu acordul formulat în scris, de către organul de conducere executivă în plan naţional sau judeţean.

Deputatul Mădălin Voicu a fost exclus, joi, din PSD, a anunţat coordonatorul organizaţiei Giurgiu, Marian Vanghelie, spunând că acesta a creat o serie de probleme partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici