MAE avertizează asupra riscului unor incendii de vegetaţie, miercuri, în mai multe zone din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Grecia că există o avertizare pentru miercuri privind riscul unor incendii de vegetaţiei, grad 4 din 5, pe fondul temperaturilor ridicate, în mai multe zone ale ţării.

72 afișări
Imaginea articolului MAE avertizează asupra riscului unor incendii de vegetaţie, miercuri, în mai multe zone din Grecia

MAE avertizează asupra riscului unor incendii de vegetaţie, miercuri, în mai multe zone din Grecia

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există şi se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 28 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, în următoarele zone: Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Ilia, Ahaia, Evros, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Samothraki, Insula Skyros şi Insula Limnos”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Sursa citată mai prezicează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076”, arată comunicatul de presă.

MAE recomandă şi consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene,
www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Taguri:
mae,
incendii,
grecia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici