MAE avertizează că în Bosnia şi Herţegovina este cod portocaliu, 36-38 grade Celsius, până marţi/ În Muntenegru este avertizare de temperaturi extreme până miercuri. Pericol de incendii

Ministerul Afacerilor Externe avertizează pe cei care călătoresc în Bosnia şi Herţegovina că este cod portocaliu de caniculă până marţi, în această perioadă înregistrându-se 36-38 grade Celsius pe aproape întreg teritoriul ţării, cu excepţia regiunilor Višegrad şi Livno.

138 afișări
Imaginea articolului MAE avertizează că în Bosnia şi Herţegovina este cod portocaliu, 36-38 grade Celsius, până marţi/ În Muntenegru este avertizare de temperaturi extreme până miercuri. Pericol de incendii

MAE avertizează că în Bosnia şi Herţegovina este cod portocaliu, 36-38 grade Celsius, până marţi

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 10-13 august 2019, a fost emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate (36-38 grade Celsius), pe aproape întreg teritoriul ţării, cu excepţia regiunilor Višegrad şi Livno", arată un comunicat al MAE, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 şi +38733214022, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bosnia şi Herţegovina: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sarajevo.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa".

MAE: În Muntenegru este avertizare de temperaturi extreme până miercuri. Pericol de incendii

Ministerul de Externe informează românii care călătoresc în Muntenegru că este avertizare de temperaturi extreme pentru perioada 10 - 14 august, fiind posibilitatea ca incendii de vegetaţie să izbucnească. MAE atrage atenţia tuturor cetăţenilor să evite activităţile care ar putea produce incendii.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul muntenegrean de Hidromoteorologie şi Seismologie a emis o avertizare de temperaturi extreme pentru perioada 10 - 14 august 2019. De asemenea, este posibil ca, pe fondul temperaturilor ridicate, să izbucnească incendii de vegetaţie şi se atrage atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (utilizarea grătarelor în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) şi de a respecta semnele de „Acces interzis" pe durata perioadei cu risc maxim de producere a incendiilor. În cazul în care cetăţenii români sunt afectaţi de o astfel de situaţie, aceştia sunt rugaţi să o semnaleze şi să respecte instrucţiunile autorităţilor muntenegrene care acţionează la faţa locului, Pompieri şi Poliţie. Numere utile de telefon: +382122 (Poliţie), +382123 (Pompieri), +382124 (Ambulanţă), precum şi numărul unic de urgenţă «112»", arată un comunicat al MAE, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici