MAE despre declaraţiile lui Igor Dodon de la Moscova: Inadecvate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcute cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră ''inadecvate'' şi în dezacord cu ''realităţile politice şi relaţiile speciale dintre România şi Republica Moldova''.

5008 afișări
Imaginea articolului MAE despre declaraţiile lui Igor Dodon de la Moscova: Inadecvate

MAE despre declaraţiile lui Igor Dodon de la Moscova: Inadecvate (Imagine: Radu Stefan / Mediafax Arhiva Foto)

''MAE a luat notă de declaraţiile preşedintelui Igor Dodon, lansate cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră inadecvate şi care nu corespund realităţilor politice şi relaţiilor speciale dintre România şi Republica Moldova. Continuarea procesului de modernizare şi reformă, precum şi împlinirea aspiraţiilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova necesită acţiuni şi atitudini responsabile. Consolidarea durabilă a relaţiilor cu Republica Moldova şi susţinerea fermă a efortului de apropiere de UE în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană constituie pe mai departe o prioritate de prim rang a politicii externe a României'', a transmis miercuri MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a dăruit lui Igor Dodon o hartă a Moldovei de după Pacea de la Bucureşti din 1812, pe care Dodon a prezentat-o presei ruse într-o conferinţă de presă susţinută după întrevederea cu liderul de la Kremlin.

Potrivit independent.md, el a pledat pentru lichidarea organizaţiilor unioniste din Republica Moldova, menţionând că în România ''cei care au pledat pentru reunirea Moldovei istorice'' au fost interzişi, întrucât ''o jumătate din România este Moldova, din punct de vedere istoric''.

Ulterior, el a continuat ideea, dând şi exemplul Transilvaniei. ''În România acele organizaţii care promovează ideea că o parte a României este Ungaria, adică Transilvania, o altă parte este Moldova, aceste organizaţii au fost interzise. De ce la voi asta nu se poate, dar la noi e posibil?'', a menţionat Dodon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici