MAE: Nu l-am invitat pe Dalai Lama în România, Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine

Autorităţile române nu au formulat invitaţii către Dalai Lama sau reprezentanţii săi pentru a vizita România, iar Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine, din care face parte şi Tibetul, a comunicat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

262 afișări
Imaginea articolului MAE: Nu l-am invitat pe Dalai Lama în România, Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine

MAE: Nu l-am invitat pe Dalai Lama în România, Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE precizează că România "recunoaşte principiul existenţei unei singure Chine, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Populare Chineze şi apartenenţa Tibetului la aceasta".

Potrivit MAE, orice contacte ale oficialităţilor române cu reprezentanţi ai Regiunii Autonome Tibet sunt convenite pe canale diplomatice, în cadrul relaţiilor dintre România şi Republica Populară Chineză.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a anunţat că a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan Dalai Lama privind o vizită a sa în România, în cursul lunii septembrie, în aceeaşi perioadă în care acesta va face o vizită şi la Budapesta.

Tokes a informat, într-un comunicat transmis duminică presei, că a lansat invitaţia către Dalai Lama la începutul lunii decembrie 2008, când liderul spiritual tibetan, împreună cu premierul Guvernului tibetan în exil, profesorul Samdong Rinpoche, s-au aflat la Bruxelles. Cu acea ocazie, liderul spiritual al Tibetului a fost primit de către membrii intergrupului Tibet al Parlamentului European, din care face parte şi europarlamentarul Laszlo Tokes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici