MAE recomandă evitarea deplasărilor în Georgia

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români evitarea călătoriilor în Georgia, mai ales în regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, dar şi în zonele de frontieră cu Cecenia.

14 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă evitarea deplasărilor în Georgia

MAE recomandă evitarea deplasărilor în Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

MAE recomandă cu precădere evitarea deplasărilor în regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, precum şi în zonele adiacente liniei de demarcaţie între Georgia şi acestea.

De asemenea, românii sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele de frontieră cu Cecenia - Shatili, Omalo, Valea Pankisi şi zonele adiacente.

Anunţul a fost postat pe site-ul MAE, la rubrica "Avertismente".

MAE aminteşte că Ambasada României din Tbilisi acordă asistenţă, la cerere, oricărui cetăţean român care doreşte să părăsească această ţară pe cont propriu.

Situaţia de securitate din această ţară este în continuă deteriorare după luptele violente derulate începând cu 7 august, în Osetia de Sud, conchide MAE.

Aproximativ 50 de români locuiesc în prezent în Georgia, dar, deocamdată, nu au formulat cereri de evacuare, a comunicat, duminică, MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit MAE, Ambasada României la Tbilisi se află în contact cu cei aproximativ 50 cetăţeni români aflaţi în Georgia.

Aceştia locuiesc în zone care nu sunt afectate de conflict. Până în prezent nu au existat cereri de evacuare din partea cetăţenilor români aflaţi în zonă.

Ministerul de Externe precizează că autorităţile române sunt pregătite să organizeze evacuarea cetăţenilor români aflaţi în Georgia, în cazul în care situaţia o va impune.

Actualele condiţii din teren nu impun, deocamdată, declanşarea operaţiunii de evacuare, apreciază Ministerul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici