MAE vrea să cumpere SUV-uri, servicii informatice şi servicii de transport aerian de peste 7,5 milioane euro fără TVA

Ministerul Afacerilor Externe a lansat în ultimele zile pe SEAP trei contracte de achiziţie publică pentru cumpărarea a 63 de autorurisme SUV, a unor servicii informatice şi a unor servicii de transport aerian ocazional în valoare totală estimată, fără TVA, de peste 7,5 milioane de Euro.

138 afișări
Imaginea articolului MAE vrea să cumpere SUV-uri, servicii informatice şi servicii de transport aerian de peste 7,5 milioane euro fără TVA

MAE vrea să cumpere SUV-uri, servicii informatice şi servicii de transport aerian de peste 7,5 milioane euro fără TVA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, pe 2 aprilie, MAE a lansat un contract de achiziţie publică vizând achiziţia a 63 de autoturisme SUV cu tracţiune integrală 4x4, valoarea estimată fară TVA fiind de 916.409 euro (4.032.200 lei).

Sursa de finanţare a acestui contract este bugetul de stat, licitaţia fiind una deschisă, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Obiectul procedurii îl constituie achiziţia a 5 autoturisme dotate cu motor pe benzină, de culoare albă, şi a 58 autoturisme dotate cu motor pe motorină, de culoare negru metalizat, pentru înlocuirea parcului de autovehicule la misiunile diplomatice (ambasade şi consulate) din străinătate, urmând ca două treimi din totalul achiziţionat să fie transferat la misiunile diplomatice din Europa şi o treime la misiunile diplomatice din Asia, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, respectiv din Africa sau din America de Sud.

Pe 3 aprilie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie de servicii de transport aerian ocazional, a cărui valoare estimată fără TVA este de 13.226.908.32 lei (3.030.080 euro).

Cantitatea estimată minimă de bilete ce se va achiziţiona este de 3.000 de bucăţi, cantitatea estimată maximă fiind de 5.000 de bucăţi.

În 4 aprilie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie pentru implementarea unui "Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Strainătate – CCSCRS", vizând achiziţia unor servicii informatice şi conexe, valoarea estimată fără TVA fiind de 17.240.400 lei.

Obiectivul general al contractului constă în înfiinţarea unui centru unic de contact şi suport pentru cetăţenii români ,care să întărească şi să diversifice actualele servicii specifice. Detaliile privind fiecare serviciu sunt următoarele: management de proiect – 1.243.200 lei , servicii publicitate şi informare - 253.700 lei, dezvoltarea şi implementarea soluţiei informatice - 15.182.500 lei, instruirea personalului şi crearea de conţinut educaţional - 561.000. lei

Luna trecută, pe 7 martie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie publică privind sistemul de monitorizare şi management centralizat al echipamentelor de comunicaţii aferente Sistemul National de Informaţii privind Vizele (SNIV) a cărui valoare estimată fără TVA este de 355.000 euro.

Prin acest contract, MAE doreşte să achiziţioneze o aplicaţie software de monitorizare, două staţii de lucru, trei servere, patru monitoare, o soluţie de administrare de la distanţă, precum şi servicii instalare, configurare, personalizare şi testare a soluţiei şi servicii de instruire a utilizatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici