Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi are 239 de parlamentari

Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi, invocată de premierul Emil Boc ca opţiune în cazul în care PNL refuză intrarea la guvernare, are 239 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL

34 afișări
Imaginea articolului Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi are 239 de parlamentari

Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi are 239 de parlamentari după recentele demisii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul PDL Emil Boc a declarat, luni seară, că PDL îşi menţine decizia de a avea premierul în viitorul Guvern şi speră ca PNL să dovedească, la o a doua negociere, înţelepciune în acest sens, altfel majoritatea urmând să fie constituită împreună cu UDMR, grupul minorităţilor şi al independenţilor.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, astfel că, pentru asigurarea acestei majorităţi, sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

PDL, UDMR, grupul minorităţilor şi parlamentarii independenţi au în acest moment, împreună, 239 de voturi.

PDL are 166 de deputaţi şi senatori, UDMR - 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte, în urma demisiilor de luni şi de marţi, 16 deputaţi şi opt senatori.

PNL are 78 de parlamentari, iar PSD+PC are 153 de mandate de deputat şi senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici