Mamele cu copii bolnavi, gravidele şi pacienţii cu cancer, excepţii de la „taxa pe boală”

Guvernul aprobă, joi, o ordonanţă de urgenţă pentru scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă.

943 afișări
Imaginea articolului Mamele cu copii bolnavi, gravidele şi pacienţii cu cancer, excepţii de la „taxa pe boală”

Mamele cu copii bolnavi, gravidele şi pacienţii cu cancer, excepţii de la „taxa pe boală”

„Începem prin a rezolva, aşa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanţă de urgenţă, scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

El afirmă că, dacă este nevoie,cheamă toată conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să lucreze joi la Guvern.

„Trebuie să aprobăm azi acest act”, adaugă Ciolacu.

Prin acelaşi proiect, tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situaţii critice de viaţă, vor fi sprijinite.

„România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut până în 2027. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici