Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: Erau anomalii

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că obligativitatea ca fiecare microîntreprindere să aibă minim un angagat este o măsură normală şi că astel toate microîntreprinderile vor plăti 1%, faţă de 3% cât era anterior. El susţine că acum statul român trebuie să înceapă digitalizarea.

2100 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: Erau anomalii

Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: Erau anomalii

„În acest moment, statul român trebuie să facă treabă. În primul rând nu s-au mărit taxe. S-au scos nişte excepţii din Codul Fiscal, lucru prevăzut în PNRR. Am văzut că şi ceilalţi auditori fiscali externi au venit cu aceeaşi soluţie. În primul rând, România să înceapă digitalizarea şi să înceapă să scoată din excepţiile respective. În momentul acesta este rândul statului român să aibă o colectare mai bună şi să înceapă digitalizarea”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre schimbarea formulelor de calcul atât pentru persoanele fizice autorizate, dar cât şi pentru alte categorii de contribuabili care obţin venituri din activităţi independente sau despre modificările aduse microîntreprinderilor, Marce Ciolacu a spus că anterior erau multe „anomalii”.

„De exemplu plafonul la microîntreprinderi... acolo erau două anomalii: în primul rând era 1,98% aveau microîntreprinderile între 500.000 şi un milion, deci era prin jalon în PNRR de a scădea acest plafon. Ştiţi că s-a mai dorit o scădere a acestui plafon la 100.000. Am găsit acest compromis la 500.000 şi mie mi se pare corect, ţinând cont că nu afectează foarte multă lume. Şi mai era o anomalie că 268.000 de microîntreprinderi nu aveau niciun angajat. Şi atunci s-a limitat şi numărul de microîntreprinderi. Nu poţi să ai 1.000 de microîntreprinderi să facă un lanţ de microîntreprinderi pentru a plăti 1% la stat şi s-a pus şi obligativitatea de a avea minim un angajat, ţinând cont că ai o microîntreprindere. Mie nu mi se pare că s-a mărit, dimpotrivă. Era 3% dacă nu aveai niciun angajat şi în momentul acesta este cu un angajat, toată lumea la 1%. Este o coerenţă”, a mai spus preşedintele PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici