Marcel Ciolacu, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina: „Decizia se va lua în CSAT. Iohannis nu l-a convocat încă”

  • Preşedintele Iohannis vrea să trimită un sistem PATRIOT Ucrainei.
  • În trei ani de zile, România a lansat o singură rachetă cu sistemul PATRIOT.
  • Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are mari reţineri privind trimiterea sistemelor în Ucraina.
  • Decizia finală se va lua în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, condus de Klaus Iohannis.
Urmărește
705 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina: „Decizia se va lua în CSAT. Iohannis nu l-a convocat încă”

Marcel Ciolacu, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina: „Decizia se va lua în CSAT. Iohannis nu l-a convocat încă”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în această seară, într-o emisiune televizată, despre trimiterea sistemelor PATRIOT în Ucraina.

„Decizia se va lua în CSAT”, afirmă Premierul României.

Duminică seară, Marcel Ciolacu a declarat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis după întoarcerea acestuia din SUA, dar că în schimb s-a consultat cu ministrul Apărării despre posibilitatea ca România să dea un sistem de rachete antiaeriene Patriot Ucrainei, iar Angel Tîlvăr are mari reţineri.

Decizia se va lua însă în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, condus de Klaus Iohannis.

După întâlnirea cu preşedintele Biden, Klaus Iohannis a declarat că România este deschisă să discute posibilitatea trimiterii unui sistem de apărare aeriană Patriot în Ucraina, dar acum decizia preşedintelui nu este văzută cu ochi buni la MApN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici