Marga s-a întâlnit cu ministrul de Externe german. Ce au stabilit cei doi în cadrul întrevederii

Ministrul de Externe Andrei Marga a avut, la Chicago, o întrevedere cu omologul german, Guido Westerwelle, acesta reiterând sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen conform calendarului convenit, în două etape, de asemenea fiind convenită realizarea unor vizite bilaterale.

258 afișări
Imaginea articolului Marga s-a întâlnit cu ministrul de Externe german. Ce au stabilit cei doi în cadrul întrevederii

Andrei Marga (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Andrei Marga a avut o întrevedere cu ministrul federal al afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Guido Westerwelle, în marja Summit-ului NATO de la Chicago.

"Pe agenda convorbirilor s-au aflat teme de interes bilateral, precum şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale. Accentul a fost pus pe dezvoltarea parteneriatului european dintre România şi Germania. Părţile au apreciat stadiul excelent al colaborării în plan politic şi economic între România şi R.F. Germania, evidenţiat de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României. Cei doi demnitari au discutat, în context, modalităţile de dezvoltare a investiţiilor germane în România în domeniul energiei, infrastructurii, industriei alimentare şi biotehnologiilor", menţionează sursa citată.

Totodată, au fost abordate aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi mecanismul de cooperare şi verificare, ministrul german de externe reiterând sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen conform calendarului convenit, în două etape, potrivit comunicatului MAE.

De asemenea, a fost convenită realizarea unor vizite bilaterale la nivel de ministru de externe, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici