Marian Sârbu: Geoană ar trebui să renunţe la funcţie, Ponta nu e lăsat de generaţia veche să conducă

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, că, deşi eventuala excludere a lui Mircea Geoană din PSD ar fi exagerată, acesta ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului, iar despre Victor Ponta a apreciat că nu este lăsat de generaţia veche să conducă PSD.

881 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu: Geoană ar trebui să renunţe la funcţie, Ponta nu e lăsat de generaţia veche să conducă

Marian Sârbu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafiax foto)

Sârbu a afirmat că o eventuală sancţionare a lui Mircea Geoană cu excluderea din PSD ar fi "exagerată".

El a catalogat situaţia din PSD ca fiind "o luptă între generaţii".

"Victor Ponta se luptă acum cu o generaţie mai veche, care se pare că nu are nimic de spus. Eu nu cred că e chiar aşa, ei mai au ceva de spus. Problema este că Victor Ponta nu este lăsat să conducă PSD", a declarat Sârbu.

El a afirmat că, dacă PSD îi retrage sprijinul politic lui Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al Senatului, atunci acesta ar trebui să se retragă de la conducerea Senatului.

"Dacă un partid îţi retrage sprijinul politic pentru o funcţie pe care ai obţinut-o ca urmare a susţinerii acelui partid, corect ar fi să renunţi la acea funcţie. Nu ai fost ales acolo în mod uninominal şi direct, ci prin ajutorul partidului. Pentru coaliţie evident că ar fi mai bine ca domnul Geoană să plece de la conducerea Senatului. Da, cred că ar fi normal ca el să renunţe", a declarat preşedintele UNPR.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a postat, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul: "Vreau să pun punct speculaţiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Încetaţi cu prostiile!".

Geoană a postat acest mesaj după ce unii social-democraţi au susţinut că şi-ar negocia trecerea la UNPR.

Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de stânga dacă va fi exclus din PSD, varianta unei înscrieri în UNPR fiind improbabilă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate preşedintelui Senatului.

O eventuală înscriere a lui Geoană în UNPR sau altă formaţiune nu este luată în calcul la această oră, potrivit surselor citate.

Fostul lider al PSD ar putea, în schimb, înfiinţa un nou partid de stânga, dacă demersurile de excludere din partid vor fi duse la capăt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici