Marian Sârbu vorbeşte despre o susţinere a Guvernului de către PSD pentru şase luni

Marian Sârbu a declarat, vineri, înainte de şedinţa CExN a PSD, că ar fi necesar "un moratoriu" de şase luni în care social-democraţii să susţină viitorul Guvern, având în vedere perioada grea, menţionând că doreşte să fie ministru dar că va respecta decizia partidului privind guvernarea.

24 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu vorbeşte despre o susţinere a Guvernului de către PSD pentru şase luni

Marian Sârbu vorbeşte despre o susţinere a Guvernului de către PSD pentru şase luni (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

El a afirmat că PSD ar trebui să îşi asume guvernarea, fie şi prin participarea la un singur minister, pe o perioadă limitată, el precizând că le va propune colegilor din conducerea partidului să fie de acord să preia Ministerul Muncii în noul Cabinet.

Sârbu a afirmat că le va propune membrilor Comitetului Executiv Naţional să fie de acord cu participarea la guvernare, într-o formulă limitată, el făcând trimitere la propunerea pe care premierul desemnat Emil Boc i-a făcut-o joi, de a asigura în continuare conducerea Ministerului Muncii.

"Cred că situaţia actuală dificilă dn punct de vedere economic şi social nu ne permite să fim doar spectatori. A crede că actualul guvern care îşi va asuma guvernarea în această perioadă dificilă va fi singurul responsabil, iar PSD va tropăi în Parlament de fericire este o iluzie politică", a spus Sârbu.

El a afirmat că PSD are capacitatea de a-şi asuma guvernarea, pe o perioadă limitată, şi să încheie un armistiţiu sau un moratoriu pe şase luni, pentru a contribui la stabilizarea situaţiei politice, economice şi sociale.

Fostul ministru al Muncii a precizat că va exprima în CEN acest punct de vedere şi dacă liderii partidului nu vor accepta ca el să facă parte din guvernul propus de Emil Boc, îşi va însuşi opinia partidului.

"Dacă partidul decide altfel, nu voi merge în guvern. Dar îmi voi exprima punctul de vedere. A face politică înseamnă în primul rând a fi responsabil. Dacă nu vom lua o decizie acum de a ne asuma limitat participarea la guvernare, vom fi asociaţi cu o formă de laşitate. Dacă CEN va decide altceva, este un punct de vedere pe care mi-l voi însuşi, dar asta nu mă împiedică să îmi spun punctul de vedere", a afirmat Sârbu.

Întrebat dacă va fi de acord cu propunerea făcută de Emil Boc de a prelua Ministerul Muncii fie şi fără un sprijin al PSD şi doar susţinut de PDL, vicepreşeidntele PSD a spus că nu şi-a pus problema să nu fie sprijinit de PSD, ci de PDL.

El a adăugat că, după propunerea lansată de Traian Băsecu la consultările de la Cotroceni şi oficializată de premierul desemnat, Emil Boc, a avut o discuţie "laconică" cu mai mulţi membri ai BPN al PSD, care nu au fost de acord cu participarea lui în guvern.

"Comitetul Executiv este instanţa care urmează să decidă. Nu voi merge în guvern fără un minim sprijin. Cred că putem să ne asumăm Ministerul Muncii în perioada următoare, asta înseamnă că nu vom rămâne spectatori la o problemă dificilă, nu este vorba de funcţii, ci de o responsabilitate faţă de problemele electoratului nostru", a mai spus Sârbu.

Mai mulţi lideri ai PSD s-au pronunţat, vineri, înaintea CEN, împotriva propunerii ca Marian Sârbu să facă parte din guvernul care urmează să fie propus de Emil Boc.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a afirmat că, personal, este împotriva acestei participări limitate la guvernare, în timp ce preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că toţi liderii partidului, inclusiv foştii miniştri, ar trebui să fie alături de decizia luată de Mircea Geoană, ca PSD să rămână în opoziţie.

Şedinţa CExN a PSD era programată pentru ora 09.00, dar mulţi din membri au întârziat.

La momentul difuzării acestei ştiri, membri conducerii PSD încă sosesc la sediul central al formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici