Mark Gray: CE nu doreşte să intre în campania electorală a lui Adrian Severin

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, întrebat cum comentează afirmaţiile lui Adrian Severin despre întocmirea raportului pe tema justiţiei, că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să intre în campania electorală a europarlamentarului PSD.

13 afișări
Imaginea articolului Mark Gray: CE nu doreşte să intre în campania electorală a lui Adrian Severin

Mark Gray: CE nu doreşte să intre în campania electorală a lui Adrian Severin

"Comisia nu are nicio intenţie de a intra în campania electorală a domnului Severin", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Mak Gray, purtător de cuvânt al CE.

Întrebat, pe de altă parte, când va fi publicat următorul raport CE pe tema justiţiei, Gray a răspuns că nu a fost stabilită o dată.

"O decizie în acest sens nu va fi luată decât după următoarele misiuni (ale experţilor CE, n.red.) în România şi Bulgaria, care se vor desfăşura în cursul acestei luni", a spus el.

Sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, europarlamentarul PSD Adrian Severin a criticat faptul că raportul pe Justiţie este coordonat de secretarul general al CE, şi nu de comisarul european pe Justiţie, Jacques Barrot, apreciind că fie Barrot este corupt, fie există tot o formă de corupţie şi precizând că poate fi şi corupţie politică sau morală, definind corupţia drept "devierea de la reguli".

"Ori domnul Barrot este corupt şi atunci trebuie să rezolvăm această problemă, ori există tot o formă de corupţie, prin faptul ca nu e lăsat să gestioneze dosarul", afirmă Severin, într-o precizare remisă, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici