Marko Bela a votat "pentru o Europă care să impună drepturile minorităţilor"

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, duminică,după ce a votat la Sâncraiu de Mureş, că a votat, printre altele, "pentru o Europă care să impună drepturile minorităţilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Marko Bela a votat "pentru o Europă care să impună drepturile minorităţilor"

Preşedintele UDMR, Marko Bela (Imagine din arhivă; Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Am votat pentru europarlamentarii care să reprezinte comunitatea maghiară din România, dar în acelaşi timp să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor din România. Şi cred că, pentru perioada care urmează, va avea o importanţă majoră reprezentanţa noastră la Bruxelles. Am votat pentru o Europă unită, pentru o Europă a tuturor valorilor importante pentru noi, am votat pentru o solidaritate europeană, pentru solidaritatea cetăţenilor din România şi pentru o solidaritate a maghiarilor din România. Şi, în acelaşi timp, pentru o Europă care să înţeleagă şi să respecte şi să impună drepturile minorităţilor", a spus Marko Bela.

Întrebat despre aşteptările sale privind prezenţa la vot, Marko Bela a făcut un apel la populaţie să se prezinte la urne, români şi maghiari deopotrivă.

"Îndemnăm lumea să meargă la vot şi avem cu toţii interesul ca prezenţa să fie cât mai mare, în cazul întregii societăţi, nu numai al maghiarilor, fiindcă acest lucru ar arăta un interes pentru Uniunea Europeană şi pentru prezenţa noastră la Bruxelles", a arătat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici